vtwonen___vloerkleed20200520154535.webp

Thuiswerken met tapijt of vloerkleed onder je voeten

Niets voelt zo lekker warm - en zacht - aan je voeten als kwalitatief mooi tapijt. Maar om optrekkende kou vanuit de vloer in te perken als je langdurig stil thuis zit te werken, heb je wel een tapijtsoort nodig dat bestendig is tegen die rollende bureaustoel-wieltjes!

Niet iedereen weet dat je van elke tapijtsoort, een mooi vloerkleed kunt laten maken. Hierdoor kun je een mooi effen kleed kiezen (of juist niet) dat precíes past bij jouw smaak en kleurkeuze. Je kunt qua afwerking kiezen voor meerdere soorten randen, waardoor je een ontwerp krijgt dat jouw handtekening draagt.

Het is goed om te weten dat je niet afhankelijk bent van het standaard aanbod kleden. Je wil tenslotte iets unieks - en iets dat exact past bij jouw persoonlijke stijl. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een harde vloer zoals laminaat of PVC. Dat is prachtig, maar kan ook wat kil zijn. Letterlijk en figuurlijk, want kou komt vaak van onderen, onder deuren door, maar ook vanaf de grond bij een benedenwoning. 

Daarnaast geeft, op deze harde vloeren, het knarsende geluid van rollende wieltjes van een bureaustoel geen fijn geluid. Is de ondergrond té glad, dan kun je ondanks dat je hier speciale wieltjes voor hebt, bovendien teveel glijden, wat arbotechnisch weer niet goed is, omdat je de hele dag in een gespannen houding belandt.

Voor beide problemen kun je twee vliegen in één klap slaan. Zelfs drie. Want door een kleed onder een bureau of eettafel te leggen (dat net iets groter is dan de zitplek zelf) heb je een aparte ruimte binnen je kamer gecreëerd, waardoor je eenheid bereikt, tussen anders losstaande elementen.

Een kleed op maat kan als gezegd dus kou tegenhouden, en gebruiksgemak geven voor bureaustoelen met wieltjes. Tot slot is ook je vloer beter beschermd tegen intensief gebruik. 

Denk je ‘Ja maar een wollig kleed past niet in mijn strakke interieur’? Laat je dan eens verrassen door projecttapijt; strak, modern en bestand tegen bureaustoelwieltjes. Liever een beetje ‘out of the box’? Dan wordt het tijd de collectie trendy vinyl karpetten te bekijken die tegenwoordig beschikbaar is. Hypermoderne, strakke geometrische vormen, metallic look, betonlook, met reliëf, zonder… Je kunt het zo gek niet bedenken; er is voor iedere smaak wat wils.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay