pure_original_kalkverf_woontrend_202220211015120709.webp

Welke kleuren doe je op de muur?

Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.

De trends voor het jaar 2022 qua kleur zijn natuurlijke tinten zoals beige, taupe, mosgroen en zachte pastels. Het zijn typische kleuren van Engelse cottages, waardoor de term cottagecore steeds vaker valt. Een paar mooie droogboeketten erbij en de scene is compleet, of misschien behang met wuivend riet… Nostalgie voert de boventoon.

Ga jij voor verf op de muur? Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop in 2022. Geen standaard muurverf, maar een gepleisterd effect met natuurlijke kalkverf bijvoorbeeld.

Liever behang? Anders dan in de 70’s behangen we nu niet ons hele huis, maar gaan voor één centerpiece wand. Dat kan een wandvullend schilderij of foto zijn, maar ook ruiten, strepen en dessins zijn weer hip. Overdaad mag daarbij best. Zo zie je veel goud en zilver verwerkt in behangcollecties. En natuurlijk willen we ook duurzaam behang. Vliesbehang is daarvan een goed voorbeeld.

De natuur wordt omarmd. Dat betekent veel planten en bloemen, óók op de muur. Motieven van wild woekerende planten en weelderige bloemen zijn nog steeds in trek, ook in zwart wit uitvoering. Wat je erg veel ziet in nieuwe collecties is (semi) wandbekleding. Behang met reliëf dus. Gras, riet, geweven stof, behang krijgt een sterkere ‘voel factor’.

Al zin om een wandje aan te pakken? Decokay heeft de nieuwste collecties behangboeken van 2022 al binnen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay