gerecycled_interieur20200708165047.webp

recycling van tweedehands meubels voor je interieur

Er zijn veel dingen die je géén tweede kans moet geven in het leven... maar meubels behoren daar wél toe. Wie heeft niet elke zoveel jaar een nieuwe eettafel, stoelen of kast? Het zijn de makkelijkste dingen om te vervangen tenslotte.

Ons consumentisme heeft echter een behoorlijke impact op het milieu. Het is toch een stuk gemak om een kant-en-klare kast nieuw in de winkel te kopen. Want met een kringloopvondst moet je vaak toch nog even aan de slag. 
Nieuwe spullen kunnen tijdelijk geluk geven. Maar hoe leuk is het om een oude kast van oma, of een hardhouten krukje uit de kringloopwinkel helemaal dat antieke, verweerde uiterlijk te geven? Ook een oude vloer kun je heel goed een tweede leven geven. Als je weet waar je moet zoeken, en de juiste materialen gebruikt om ze op te knappen, kun je juweeltjes creëren. 

Tweedehands materialen passen bovendien heel goed in de stijl van nu. De natuur (en natuurlijke materialen en aardetinten) voeren overal de boventoon. Zoek je dus een nieuw bureau voor je middelbare scholier, duik dan gewoon eens Marktplaats op. Het is in het begin misschien moeilijk om er ‘doorheen’ te kijken, maar waar je op moet letten is dat het materiaal 100% hout is. (Fineer moet je niet willen verven… althans, het kan wel, maar daarmee bereik je niet dat doorleefde effect.)

Oude verflagen verwijder je eenvoudig, en daarmee openen zich nieuwe mogelijkheden op het gebied van patineren, sponstechnieken en ‘oud’ maken. De hedendaagse speciaal verven (waaronder kalk- en krijtverven) geven indrukwekkende effecten. Als de houtnerf boven komt, wordt ook het pure karakter, de tekening en de tand des tijds zichtbaar. 

En als het hout nog niet doorleefd genoeg is, kan je er rustig met spijkers (zogenaamde houtwormgaatjes) beitel, hamer en schaaf op los! Echt waar, hoe afgeleefder, hoe mooier. Nieuw in de winkel betalen we er goud geld voor… Maar een bezoekje aan de betere kluswinkel levert je een veel dankbaarder resultaat op. ‘Bewust klussen’ is de nieuwe trend...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay