speelzolder_a_house_of_happiness_blauwe_gordijnen20200605143415.webp

Rommelzolder wordt speelzolder met zacht tapijt

Als je ook een zolder hebt die al jaren ‘ongebruikt’ als rommelhok fungeert, dan is nu het moment om aan de slag te gaan voor een metamorfose tot speelhoek of werkplek.

Wil jij ook je zolder omtoveren tot een plek waar je heerlijk kunt toeven? Met een paar slimme trucs maak je er een fantastische leeszolder van, of een ruimte waar je muziek kunt maken, kunt werken, of waar de kinderen gewoon lekker kunnen spelen. 

Als je eenmaal het probleem hebt opgelost dat de mussen van het dak vallen in de zomer op zolder, door wat goede isolatie en een paar slimme trucs toe te passen, kun je aan de slag met mooi maken. Een aantal van die trucs is trouwens ook heel fraai. Denk bijvoorbeeld aan warmtewerende dupligordijnen (eventueel met een aluminium laag ertussen). Of verduisterende rolgordijnen en jaloezieën. Lekker ook dat die tegenwoordig allemaal elektrisch bediend kunnen worden...

Maar een paar grote ingrepen geven maximaal resultaat. Zo kun je met een scheidingswand ineens twee ruimtes creëren, en die je helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Ieder kan zijn - of haar - eigen wandafwerking kiezen. Wil jij een lekker fleurig behangetje met bloemen, maar hij een strakke grijze wand? Geen probleem; je hebt nu twee ruimtes om geheel naar eigen smaak in te richten. Schuine wanden kun je trouwens ook prima behangen!

Ook gezien in de woonbladen; een boekenkast voor de schuine wand. Zie je het al voor je; in een lekkere lounge stoel ontspannen met een goed boek, lekker hoogpolig kleed op de grond erbij, en je even helemaal terugtrekken uit het rumoer. Een welverdiend momentje voor jezelf.

Alhoewel… als de tweede ruimte nu juist de kinderspeelhoek wordt, dan zal het met de rust gauw gedaan zijn natuurlijk. Maar de zolder leent zich ook daar juist heel goed voor. Je hebt tenslotte balken, waar je een grote ronde schommel aan kan hangen, of touwen om in te klimmen. Tapijt op de grond natuurlijk, want dat is lekker zacht om op te kunnen stoeien. 

En leg je dan ook nog wat matrassen op de grond, met kussens in precies de kleur van de muren, dan heb je eenheid. De leukste projecten zijn die met veel resultaat. De zolder helemaal inrichten is typisch zo’n dankbare klus. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay