afrikaanse_woonstijl_op_de_wand_bn_walls_grounded2021022614254020210305175557.webp

Afrikaanse muurdecoratie in huis

Of je nu gaat voor een modern- of traditioneel Afrikaans interieur, met de muren kun je echt los gaan! Bijna geen dankbaarder woonstijl om een style statement mee te maken. Met behang of met verf, met kunst of met kleden, het kan allemaal.

De zinderende sfeer van Afrika in huis halen doe je allereerst met je muren! Ga je voor verf of ga je voor behang - of beide?

Je kunt natuurlijk gaan voor zo’n prachtige okerkleurige wand, of diep donkergrijs. Zelfs wit of zandkleur kan heel goed, in de wat modernere Afrikaanse interieurs. In dat geval zit de aankleding echt in de kunst of kleden die je toevoegt. (Voordeel daarvan is wel dat je met kleurstellingen kunt wisselen door de accessoires).

Maar wat je geverfde muren echt af maakt, is het ambachtelijke, handgemaakte en ongedwongen uiterlijk. Die levendigheid sluit perfect aan bij het aardewerk, natuurlijk hout en natuursteen dat past in Afrikaanse interieurs. Denk aan de met leem beklede wanden in Afrikaanse hutten. Dit effect kun je echt perfect bereiken door met poederige kalkverf aan de slag te gaan. Maar er is een ook een soort verf waarmee je precies het effect van tadelakt kunt nabootsen; een traditioneel Marokkaans stucwerk met een levendige afwerking. Meestal zit die ‘geliktheid’ uit de bladen precies in dit soort ‘geheime’ details.

Met wat er tegenwoordig mogelijk is qua behang, is het een absolute aanrader om tenminste één wand te behangen met een fotobehang, dat je inzet als kunst aan de wand. Een typisch Afrikaans ritueel, een Afrikaans portret, zebra’s, tijgers of olifanten, je kunt echt los gaan in jouw stijl, en het geeft eenheid zoals geen enkel ander kunstwerk kan.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay