lounge_set_buiten20200608151716.webp

Zon verkleurt bank, gordijn en vloer

Iedere klusser zal het beamen; de leukste klusjes doe je buiten als de zon schijnt. Maar diezelfde zon, is tevens één van de grote oorzaken dat je staat te klussen… Verf en zon gaan namelijk niet zo goed samen. Net zoals zonlicht en je interieur trouwens...

Heerlijk ontspannen lig je lekker in je tuin te genieten van de voorjaarszon. Maar dan zie je die kozijnen… helemaal droog en de barsten erin… Je probeert je ogen weer te sluiten, maar als ze weer afdwalen door de weelderige tuin, zie je die schutting. Die mag ook wel weer eens een likje verf hebben. En dan is het kwaad geschied… Je hebt de kluskriebels weer te pakken.

Toch is het beter om eerst nog even zelf te genieten, want in de felle, brandende zon kun je beter niet gaan schilderen. Bij temperaturen boven de 25℃ droogt de verf te snel op, en krijg je scheuren en blaasjes. Maar je kunt natuurlijk wel alvast het voorwerk doen. Bekijk al je bestaande houtwerk zoals kozijnen, en ga op zoek naar kleine scheurtjes en barsten. Dit is een teken dat de bestaande verflaag niet meer dekkend is, waardoor vocht het hout kan binnendringen, met alle gevolgen vandien. 

Je mijmert toch liever over het gezellig maken van je buitenplek. Heerlijke draperieën boven de luie loungebank. Gekleurde kussentjes, bakken met kaarsen. En laat je gewoon verleiden tot een fleurig buitenkleed, van kunststof weliswaar, want dan heb je geen stress als het begint te regenen. Zo neem je binnen een beetje mee naar buiten. Over binnen gesproken... Fel zonlicht dat je woonkamer in schijnt, kan ook schadelijk zijn voor de stof van je bank en bijvoorbeeld gordijnen. Met goede raambekleding binnen, is dat probleem voor een groot deel opgelost. Snel weer naar buiten!

Misschien is dit ook de ideale tijd om die veranda te bouwen met overkapping, zodat je de nodige beschutting kunt opzoeken als het weer zo’n hete zomer wordt. De echte klusser is nooit klaar… Er wacht altijd wel weer een nieuw project. Eerst nog maar even van de zon genieten en de zonnestralen binnen zoveel mogelijk weren om verkleuringen van mijn interieur tegen te gaan. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay