Welk soort behanglijm moet ik gebruiken?

De keuze van behanglijm is afhankelijk van de behangsoort die je gebruikt. De juiste soort gebruiken voor jouw behang is essentieel om ervoor te zorgen dat het behang goed blijft zitten voor langere tijd.

Elk soort behang heeft een ander soort lijm nodig. Met de juiste lijm kan het behang goed aan de muur hechten. Behanglijm wordt tegenwoordig steeds vaker kant en klaar verkocht. Dat scheelt een hoop roeren tegen klonten.

Ga je toch zelf mengen? Op de verpakking staat hoeveel water nodig is. Bij het mengen van behangpoeder met water kunnen klonten ontstaan. Deze kun je wegkrijgen door goed te roeren. Het kan ook helpen om de lijm even te laten staan.

Heb je hulp nodig bij de keuze van de lijmsoort bij het behang van jouw keuze? Vraag dan gerust om advies in de speciaalzaak. De meeste behanglijmen worden ingedeeld naar de zwaarte van het behang. Hoe zwaarder het behang, hoe steviger de behanglijm. Verder maakt het per soort behang uit of je de muur of het behang zelf insmeert.

In de regel kun je uitgaan van de volgende richtlijnen:

  • Papier behang: normaal tot zwaar gewicht behanglijm, behang insmeren.
  • Vinyl behang: behanglijm voor zwaar behang, behang insmeren.
  • Vliesbehang: behanglijm voor vliesbehang, muur insmeren.
  • Glasweefselbehang: behanglijm voor galsweefsel (ook wel renovlies lijm, glasweefsel lijm) muur insmeren.

Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing, want sommige soorten behanglijm moet je een dag van te voren aanmaken.

Decokay heeft een goede kant-en-klaarlijm voor iedere behangsoort van het huismerk Decokay Design. Deze lijm is makkelijk in gebruik en geeft altijd een goed resultaat.