white_wash_muur_as_creation20201022173121.webp

Witte muren met muurverf en behang voor basic woonstijl

Denk je dat witte muren iets van vroeger zijn? Er is een hippe woonstijl, die koud wit, transformeert tot sober chique. Hoe doe je dat zelf - en past dat binnen jouw bestaande stijl?

Voordat je besluit dat je huis te donker is, en gewoon alle muren wit verft, doe je er goed aan om je eens te verdiepen in hoe je je huis licht houdt, zonder dat het kaal en kil wordt. 

Daar is een aantal eenvoudige trucs voor. Zo kun je het beste werken met schakeringen in (gebroken) wit tinten, beige en taupe. En eventueel licht grijs, maar beter niet op de muren, zelfs dat wordt al gauw te donker. 

Schakeringen kun je aanbrengen door deze lichte tinten op verschillende elementen in je huis aan te brengen, zoals de kozijnen, de deuren, de muren, die ieder een andere schakering wit/ecru/off-white krijgen. Maar je kunt ook levendigheid aanbrengen op één vlak.

Whitewash vloeren kende je al, maar de ‘whitewash muur’ vast nog niet. Dat klopt ook wel want deze is bekend onder de naam kalkverf muur. Deze gepoederde verf geeft een levendig effect aan je muur. Als je dan een antiek wit kiest als kleur, praat je ineens over iets heel anders dan een kale witte muur…

Kleur breng je in deze woonstijl in door te werken met natuurlijke materialen. Groene planten, lichtbruine rieten manden [gezien in de woonbladen: ook waanzinnig op die witte wand!], bamboe jaloezieën, witte shutters met grijze linnen gordijnen. Zolang je het sober en licht houdt, kun je eigenlijk best veel kanten op.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay