muur_combineren_met_vloer_desso_vinyl20200715160215.webp

De juiste combinatie van vloer en muur

Wanneer je oog is gevallen op dat waanzinnige behang ontwerp, is het altijd een goed idee om een staal mee naar huis te nemen om te kijken of het behang ook wel bij jouw vloer past.

WELK BEHANG PAST BIJ JE VLOER?

maak een match bij Decokay

MAAK EEN AFSPRAAK

Het wordt vaak onderschat, maar een vloer speelt een behoorlijk dominante rol in je interieur. Vaak denkt men ‘de vloer is neutraal’ dus daar past alles bij. Maar hoe neutraal is jouw vloer… Lichtgrijs, lichtbruin, donkerbruin, zwart of wit? Met natuurlijk houtpatroon, een betonlook vinyl vloer of PVC tegels… De verkeerde kleurcombinatie bij een vloer kan precies die eenheid die je beoogde, compleet in duigen laten vallen.

De ‘juiste’ kleurencombinatie blijft in dezelfde toonsoort. Bij een lichtbruine houtlook kies je geen overwegend grijs behang, maar iets wat ton-sur-ton aansluit. We pleiten niet voor bruin-bruin-en-nog-meer-bruin natuurlijk… Maar aardekleuren zijn vriendjes met andere aardetinten zoals terracotta, okergeel, donkerbruin etc. Terwijl de wat koelere kleuren van het spectrum zoals wit en grijs, veel soepeler versmelten met koele kleuren waaraan veel wit is toegevoegd, zoals pasteltinten. 

Ook ‘knallen’ mag weer tegenwoordig. Vooral primaire kleuren en hun gemengde gevolg zoals groen, paars en oranje, lenen zich daar goed voor. Primaire kleuren (rood, geel en blauw) voegen zich namelijk geruisloos naar vrijwel iedere bruin- of grijs tint. Bij jouw bruine vloer en rustieke bankstel, kun je dus heel goed dat knalgele behang met geometrische vormen kiezen. In een industrieel interieur geldt hetzelfde; brandweerrood of ultramarijnblauw in je behang bij grijze tegels, is een lang en gelukkig leven beschoren naast elkaar. 

De nieuwste collecties behang spreken sowieso enorm tot de verbeelding. Je zou er bijna een nieuwe vloer voor kopen… Van weelderige oerwouden tot oases met wuivende palmen, of Art Deco in nieuw jasje. Maar wees gewaarschuwd; een drukke vloer in combinatie met een druk behang, zal meer dan een kakofonie van dierengeluiden uit het oerwoud geven… Gelukkig kun je met een mooie muurverf weer wat rust terugbrengen in het geheel.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay