robuuste_xl_vloer_coretec20210107134028.webp

Kies een vloer die past bij je huis en je stijl

Met interieur kun je een hoop ‘sjoemelen’, maar niet met vloeren… Niets is zo bepalend voor jouw complete interieur als de vloer die je kiest. Eenmaal gekozen, is de grond waarop je loopt, bepalend voor jouw stijl. 

Ben jij een fan van licht wonen? Dan hoeft je vloer nog niet meteen wit te zijn. Het contrast met een (iets) donkerder vloer kan juist fenomenaal zijn. Zorg dan wel dat je de hele ‘bovenkant’ licht houdt. Van lichte kleden op de vloer, tot lichte raambekleding en muren. (Kies vooraf je lichte kleurenpalet en kies niet voor alles sneeuwwit uiteraard.)

Een vloer bepaalt jouw stijl. In meer opzichten dan je misschien denkt. Zo heb je robuuste laminaat- of PVC vloeren en strakke ‘gelikte’ betonlook vloeren van pvc of vinyl. Er is wat dat betreft zowel verschil in zichtbare houtnerf, als in het reliëf van het oppervlak, en qua plankbreedte. 

Wie houdt van de wat rommelige vintage stijl, zal eerder vallen op robuuste, brede planken met grove textuur, dan op een strakke, elegante visgraat vloer. 

Over de breedte van planken gesproken, brede - en lange - planken zijn momenteel in trek. Maar je kunt niet  elke stijl forceren in jouw woning. Als je een relatief kleine ruimte hebt en je vult deze met hele brede planken van 26 cm, dan zal je ruimte onbedoeld kleiner lijken. Dat zie je niet met een proefplankje, maar het is zeker iets om rekening mee te houden. De ultieme vloer past bij jouw stijl én bij jouw huis. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay