interfloor_living_stone_portugeese_tegelvloer20200901102841.webp

Blikvanger maken met vloer of karpet

Maak van je vloer een heuse eyecatcher door een opvallende vloer te nemen, of juist een aparte afwerking aan de rand. En wil je toch per se een basic vloer, dan kun je met vloerkleden juist wel de aandacht trekken. 

Met een vloer kun je op verschillende manieren een stijl statement in huis aanbrengen. De vloer is heel bepalend voor een ruimte en dat maakt het dan ook weer gemakkelijk om er een groots effect mee te bereiken. Denk aan een houten of pvc vloer in visgraat of Hongaarse punt motief. Omdat de patronen van deze vloeren naar een punt ‘wijzen’, wordt je aandacht er meteen op gevestigd. En als je zo’n  vloer met een bies in contrasterende kleur (donker bij een lichte vloer en andersom), afwerkt, geeft dat een nog opvallender effect. 

Met uitgesproken tegelpatronen, zoals die van kleurrijke Portugese en Spaanse vloeren, zet je een echte sfeermaker neer. Wanneer je de rest van je interieur dan rustig en licht houdt, komt zo’n vloer nog beter tot z’n recht. Het hoeven overigens geen echte tegels te zijn, want ook in vinyl en pvc bestaan dergelijke tegellooks.
 
En dan zijn er uiteraard nog vloerkleden waarmee je de blits kunt maken. Wie durft het aan om een neon kleed in de woonkamer te leggen? Of een kleed met kleurrijke grafische patronen? Met zowel de vorm als de kleur en het materiaal kunnen vloerkleden goede blikvangers zijn. Rond en zacht met franjes, rechthoekig en hoogpolig in een opvallende kleur of vierkant en van een natuurlijk materiaal als jute. Het is aan jou! Tip: leuk om het vloerkleed in dezelfde kleur te nemen als die fijne fauteuil die je op de rommelmarkt hebt gescoord of dat gekke stoeltje dat een erfstuk is.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay