vloer_licht_hout20210607132331.webp

Art Deco vloerkleden in huis

Patroontje hier, patroontje daar. Wist je dat je daarmee de basis legt voor een woonstijl die tijdloos, werelds en sierlijk is? Met Art Deco ligt de wereld letterlijk aan je voeten.

Wil jij je interieur omtoveren tot een ware Art Deco-oase? Waar begin je dan? En hoe zorg je voor eenheid en rust, terwijl je ook die kenmerkende kracht van deze tijdloze woonstijl doorvoert? Begin bij de basis: je vloer.

Je vloer omtoveren tot een Art Deco-canvas doe je in een handomdraai. Misschien heb je al een vloer met een patroon erin, zoals een visgraat of tegelpatroon in bijvoorbeeld zwart-wit. Zo niet, kies dan voor een vloerkleed met bijvoorbeeld een ruitpatroon waarmee je jouw vloer meteen die karakteristieke Art Deco-uitstraling geeft.

Toch is een geometrisch patroon niet een voorwaarde om Art Deco in je interieur te brengen: ook met een houten- of pvc-vloer kun je de stijl helemaal toepassen. Kies je voor contrasterende kleuren, dan heb je de essentie van Art Deco te pakken. Heb je een donkere vloer, kies dan voor een vloerkleed in een lichtere kleur. Heb je een vloer in een naturel tint of een vloer met betonlook? Ga dan voor een contrasterende kleur die je terug laat komen in de rest van je interieur.

Vanuit die basis kies je de accessoires die de sierlijke sfeer van Art Deco omarmen. Een gouden vloerlamp staat prachtig bij een donkere vloer en ook kun je die kleurstelling verwerken in de rest van je interieur. Zo creëer met de prachtige elementen uit deze wereldse woonstijl eenheid, rust en glamour in huis!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay