decokay_design_vinyl20200504154841.webp

Vloer voor jaren, de basis

Welke vloer kies jij voor je huis? Ligt overal dezelfde vloer of pak je het per vertrek aan? En wat past het best bij je woonstijl? Warm hout, trendy vinyl, modern pvc, knus tapijt of een strakke gietvloer? De keuze is enorm. Hoe voorkom je dat je door de bomen het bos, of in dit geval de vloer, niet meer ziet?

Hoe verleidelijk het ook is om een vloer op schoonheid uit te kiezen, vergeet toch de functie niet. Vooraf bepalen aan welke eisen een vloer moet voldoen, bespaart je ellende. Denk aan een vochtige ruimte zoals de badkamer, intensief gebruik door bijvoorbeeld jonge kinderen en huisdieren en een stofvrije vloer in bijvoorbeeld de slaapkamers in verband met allergieën.

En, niet onbelangrijk, moet de vloer bij je meubels passen of stem je de meubels af op de vloer? Dus met andere woorden, ga je de hele inboedel opnieuw aanschaffen of blijven de bestaande meubels? In het eerste geval heb je carte blanche in vloerkeuze. Leef je uit! Maar in het tweede geval is het fijn als je huidige inrichting daadwerkelijk past bij een nieuwe vloer. Zowel in kleur als materiaal en structuur. Dat geldt uiteraard ook voor de wanden en de raamdecoratie in je woning. Die leuke gekleurde vouwgordijnen staan misschien wel helemaal zo mooi niet meer bij de nieuwe pvc vloer die je hebt uitgezocht. 

Om ervoor te zorgen dat je zowel vloer als muur, plafond, raambekleding en meubels op elkaar afstemt, kan het best handig zijn vooraf een moodboard te maken. Neem foto’s van je huidige interieur, knip afbeeldingen uit van vloeren die je op het oog hebt, eventueel van nieuwe raambekleding als je die ook wilt vervangen en behang of verfkleuren voor de muren. Plak alles bij elkaar op een bord, of maak er een digitaal bord van. Zo zie je in één overzicht wat een geslaagde mix is en wat niet. Het is misschien even puzzelen en zoeken, maar liever in dit stadium nog wat schuiven dan wanneer je nieuwe vloer(en) gelegd zijn!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay