parade_chanelle_licht_interieur_met_hangstoel20200221155251.webp

Licht wonen, op de vloer

Niet veel mensen zullen snel hele lichte vloeren in hun woning leggen. (Tenzij je geen kinderen of huisdieren hebt, en iedereen vraagt om zijn schoenen  uit te trekken…) Maar een vloerkleed is eventueel te reinigen, en bovendien vervangbaar. En dus een heel goede oplossing als je toch die lichte touch wil.

Een licht vloerkleed in een (donkere) ruimte kan een ruimte in één klap lichter en ruimer maken. En ook al zal een vloerkleed in bijvoorbeeld pasteltinten, besmettelijker zijn dan een donker kleed, toch is het het overwegen waard als je kijkt naar het effect.
 
Omdat we voor intensief gebruikte meubels en plaatsen in ons huis meestal kiezen voor niet-besmettelijke kleuren (de bank, stoelen, vloer) moet je goed uitkijken dat het geheel niet te donker wordt. Donker kan een benauwde sfeer geven in een woning. 
Een licht kleed op een (relatief) donkere vloer geeft bovendien contrast in je interieur. En dat is precies wat een inrichting tot leven doet komen.

Kijk wel uit voor het harde ‘zwart/wit’ effect, en werk met tonen die op elkaar aansluiten (ton-sur-ton). Je kunt dit doen met aardetinten, door van zand naar bruin toe te werken, maar ook door luchtige pasteltinten als oud roze (de nieuwe modekleur) en lichtblauw of -groen op elkaar aan te laten sluiten.

‘Zacht contrast’ is sowieso wel het kernwoord als je licht in je interieur wilt brengen. Een ruimte met witte muren, een lichte vloer, en lichte raambekleding wordt eerder klinisch en koud, dan ruimtelijk en licht. Durf dus te spelen met (een beetje) kleur en een beetje licht, en ga op zoek naar de perfecte balans in jouw huiskamer.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay