desso_tapijt20210226142521.webp

Afrikaanse stijl op de vloer

Afrikaanse stijlelementen in een woning brengen kan een heel warm effect geven. De authenticiteit moet voelbaar zijn in alle onderdelen van de ruimte. Van ramen tot muren en niet in de laatste plaats: de vloer.

Welke vloer kies je in een Afrikaanse stijl interieur? Naar welke Afrikaanse woonstijl je voorkeur ook uitgaat, de traditioneel Afrikaanse stijl, of de nihilistisch-/ modern-Afrikaanse-, maakt voor de vloer eigenlijk niet uit.

Natuursteen, laminaat, PVC, parket, lamelparket, multiplank, het maakt echt niet uit, als het maar natuurlijk en onbewerkt oogt. Whitewash of greywash zijn in alle Afrikaans interieurs dan ook een vlag op een modderschuit; het moet zo natuurlijk mogelijk.
 
Je kijkt in de eerste plaats (altijd een gouden regel) naar het geheel. Kies jij voor modern, waarbij lichte elementen de boventoon voeren? Zoek dan ook een relatief lichte (bruine) vloer uit. Maar overheersen in jouw huis de traditionele, donkere houten elementen, zoek dan de vloer hierbij uit. Niets is vervelender dan een nieuwe vloer die niet blijkt te passen bij de houtkleur van je meubels. Stalen mee naar huis nemen is dus een absolute aanrader als je veel hout in huis hebt.

Ook gezien: met laminaat een Afrikaans design leggen in zwart/wit of donker en licht hout. Geen visgraat dus, maar een variatie op het thema. Laat je daarvoor uiteraard adviseren door een vakman. Brede planken doen het ook vrijwel altijd goed.

De échte Afrikaanse woonstijl wordt echter niet hoofdzakelijk bepaald door het soort (harde) vloer, maar wat je er aan zachtheid op legt… Grote, hoogpolige creme witte kleden waar je in wegzinkt, geweven, kleurige etnische motieven en (imitatie) dierenhuiden. Dát doet je wegdromen in Afrikaanse sferen. Gebruik daarvoor altijd organische en ronde vormen, en beter geen hoekige kleden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay