pvc_vloer_decokay_design_in_keuken20201130123237.webp

Duurzame pvc vloer past bij Botanisch interieur

Wil je dat jouw vloer behalve mooi en behaaglijk ook duurzaam is en minder belastend voor het milieu? Kies dan voor een vloer van natuurlijke materialen zoals bamboe, jute, kurk, linoleum, natuursteen, sisal of rubber. Of… voor een pvc vloer.

Een vloer gemaakt van natuurlijke materialen vormt een perfecte basis voor een natuurlijk interieur. Een houten vloer is de meest voor de hand liggende keuze voor veel mensen. Hout is duurzaam en sfeervol. Toch betekent het niet altijd dat hout de meest milieubewuste optie is. Het is afhankelijk van hoe duurzaam de bron is. Bedenk dat het lange tijd duurt voordat bomen weer terug groeien. Bamboe daarentegen groeit veel sneller! Wanneer je overigens tweedehands houten vloerdelen hergebruikt, is dat ook duurzaam te noemen.

Naast de harde, natuurlijke vloeren zoals hout, natuursteen en bamboe bestaan er tevens zachtere soorten, zoals sisal, jute, zeegras, wollen of kokos tapijt, kurk, linoleum of rubber.

Wil je echt milieubewust zijn, gebruik dan geen lijm met oplosmiddelen! En, tevens belangrijk, vergeet de ondervloer niet. Die zorgt ervoor dat de levensduur van je vloer langer is en heeft een isolerende en geluiddempende werking. 

Pvc vloeren zijn er in heel veel tinten en dessins. En wist je dat deze vloeren milieuvriendelijk geproduceerd zijn? Hoewel pvc voor een groot deel uit kunststof bestaat, is het toch een duurzame vloer. Waarom? Omdat pvc oersterk is en dus vele jaren langer meegaat dan andere vloeren. Het is bovendien slijtvast en kan tegen water. Daarom is zo’n vloer ook geschikt voor in je keuken. Handig hoor.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay