effecten_met_muurverf_flexa20201215170209.webp

Trends op de muur met muurverf en behang

Een grijze betonlook muurverf, behang in pasteltinten of met neon accenten. Met één of meerdere wanden in een nieuwe kleur verander je op slag een ruimte. Vergeet vooral de kleurtesters en behangstalen niet voordat je aan de slag gaat met de kleurentrends. 

De nieuwste kleurentrends kun je eenvoudig toepassen in je woning door een muur te verven of behangen. Bedenk van tevoren welke sfeer je neer wil zetten. Rustgevend in de slaapkamer, opgewekt in je studeer- of werkkamer, natuurlijk in de keuken en misschien wel chique in je badkamer. Kleuren bepalen namelijk grotendeels de uitstraling. Het is ook best handig eerst een moodboard te maken!

Hoe groots je de kleur op de muur aan wil pakken is persoonlijk. Dat kan een kleur op één wand zijn, maar je kunt ook meerdere tinten uit dezelfde kleurenfamilie en bijvoorbeeld muurverf en behang combineren. Kies je de zachte neutrale tinten die we in 2021 gaan zien, dan kun je die prima aanvullen met meer uitgesproken, bijpassende kleuren. Zo kun je naast roze en rood subtiele kleuren in dezelfde tint toevoegen. Dat geeft energie en is tegelijkertijd mooi in balans. 

De meeste verfmerken hebben al kleurenpaletten voor je samengesteld die harmonieus en toch verrassend zijn. Het is ook raadzaam vooraf te bedenken of je een matte of meer glanzende uitstraling wil. Of ga je voor patronen of reliëfs (dat kan met behang maar ook met muurverf)? Pas je speciale verftechnieken toe voor structuur of wil je juist dat alles strak is? Laat je goed informeren over de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay