vouwgordijn_voor_het_raam20200415125711.webp

Vouwgordijn voor het raam

Een vouwgordijn is de oudste raambekleding die er bestaat. Vandaar de bijnaam ‘Roman blinds’. In de Romeinse tijd werden lappen stof voor de ramen gehangen die doen denken aan deze vorm van raambekleding. 

Vouwgordijnen hebben zo hun eigen specifieke charme. Ze passen bijzonder goed in landelijke, rustieke, of romantische interieurs.

Evengoed zijn vouwgordijnen vandaag de dag sterk geïnnoveerd. Daar waar ‘uitzakken’ vroeger inherent was aan dit type raambekleding, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk door slim ontwerp met onder meer baleinen of ringen in het raamkozijn, waarlangs het gordijn soepel glijdt. Over bediening hoef je je dan ook geen zorgen te maken.

Het principe is eenvoudig; je trekt de stof op, waarna deze zich gestapeld opvouwt. Bovenaan heb je dus altijd een baan stof hangen bij volledig optrekken. De stof maakt het verschil. Dus kies je voor een blinderende stof, of voor een semi transparante uitvoering - of ga je liever voor een hip dessin? Met vouwgordijnen kun je alle kanten op.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay