nederland_schilder_land_amsterdamse_grachtenpanden20200824173640.webp

Het beste weer om buiten te schilderen

Buiten schijnt de zon. Heerlijk! En omdat er over een aantal maanden weer regendruppels in plaats van zonnestralen op je ramen kletteren, is het nu dé tijd om je kozijnen te schilderen. Of juist niet? Wanneer is eigenlijk het perfecte moment om met de verfkwast aan de slag te gaan?

Je buitenkozijnen schilderen kan altijd, zal je denken. Toch bepaalt niet alleen de verf, de kwasten en je voorbereiding hoe mooi je schilderwerk wordt; ook het weer speelt een belangrijke rol.

De ideale omstandigheden om buiten te schilderen? De verf moet goed kunnen drogen, en je wil zelf natuurlijk ook nog een beetje lekker buiten kunnen staan. Niet in de hitte, want dan droogt de verf niet mooi op, en heb je de kans op rimpels of scheuren in je verfwerk.

Ook wanneer er een briesje staat is het niet ideaal, omdat er dan van alles in je natte verflaag kan waaien. Te koud is niet aangenaam en kan ervoor zorgen dat de verf niet mooi droogt.

De ideale temperatuur? Een graadje of 18 – 19: prima werkweer voor jou en ook voor je verf is dat een fijne temperatuur. Rest alleen de vraag: bij welke temperatuur ga jij aan de slag? 
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay