Wat doe ik als er een gaatje in het gaas zit van de hor?

Bij goed onderhoud gaan horren lang mee, echter het kan altijd voorkomen dat er een gaatje ontstaat in de hor waardoor hij niet meer naar behoren functioneert.

Bij een gaatje in het gaas werkt de hor uiteraard niet meer naar behoren. Het is belangrijk om te kijken of dit gaatje te repareren is. Als het echt een minimaal klein gaatje is duw je de draden terug en lak je het af met blanke nagellak. Geen stevige constructie, maar het kan een grotere reparatie prima uitstellen voor een paar jaar.

Wanneer het gaatje in een hoek zit en minder opvallend is, is dat het mogelijk om zelf met naald en draad het gaatje dicht te maken. Dit is echter middenin al vrij snel zichtbaar en ontsierend. Dat geldt voor veel ‘patch' oplossingen.

Zo wordt er tegenwoordig ook hor reparatie tape aangeboden, maar dit zijn uiteraard tijdelijke oplossingen in verband met de zichtbaarheid.Bovendien weet je niet of de hor daarna nog precies zo werkt als zou moeten.

Daarom is het voor een vaste hor vaak het beste om het gaas in zijn geheel te vervangen. Bij een rolhor of een plisséhor is het systeem wat ingewikkelder. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Decokay, om samen op zoek te gaan naar een goede oplossing.