afrikaanse_woonstijl_in_huis_fotobehang_savanne20210226142935.webp

Kleuren en accessoires in Afrikaans interieur

De geuren en kleuren van het Afrikaanse landschap en cultuur, spreken sinds jaar en dag tot de verbeelding. Alles lijkt wel meer expressie te hebben. Levendige kleuren en beelden herinneren ons aan voorouders en oude godheden.

Heb jij een voorliefde voor de Afrikaanse woonstijl? Als je hem goed - lees consistent - doorvoert, wordt je huis een warm welkom voor iedereen, en tegelijk een bron van inspiratie en design!

Zo’n gelikte design look in je huis hoeft niet altijd strak en minimalistisch te zijn. Ook de Afrikaanse woonstijl leent zich (juist zeer goed) voor ons westers idee van ‘etnisch wonen’. Wie ooit in een huisje op safaripark de Beekse Bergen verbleef, weet daar alles van.

Met precies de juiste stijlmiddelen kun je in een oogwenk dat warme, welkome zinderende Savanne gevoel oproepen. Ook zonder dat je huis meteen een drukke kakofonie van kleurrijke indrukken wordt. De nadruk bij een Afrikaans interieur ligt namelijk enerzijds op kleurkeuze, anderzijds op indeling. Zelfs in een traditioneel Afrikaans interieur wordt doorgaans gebruikt gemaakt van een kleurenpalet dat overwegend okergeel, bruin tinten, zwart en grijs behelst.

In een modern en neutraal (ook wel minimalistisch) Afrikaans interieur houd je je wanden rustig. Grijs of wit, waarbij je met zwart witte, natuurlijke prints en houten decoraties de Afrikaans-etnische sfeer benadrukt. Enkele kleurige accessoires, kleedjes en kussens onderstrepen deze minimalistische interpretatie. Gebruik ronde vormen en zorg voor ‘flow’ in je interieur. Geen harde rechte afgescheiden hoeken dus, maar creëer meerdere leefruimtes die vloeiend in elkaar overlopen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay