000881620210325140140.webp

Gordijnen met vloer combineren

Gordijnen tot op de vensterbank zie je nog maar weinig. In dat geval kiezen de meeste mensen liever voor harde raambekleding die ‘in de dag’ valt. Maar als ze wel mooi tot op de grond vallen, zie je meteen ook waarom de vloer meegenomen moet worden in het totaalplaatje.

Welke raambekleding je ook kiest, harde of zachte, transparante of verduisterende, de vloer doet ook mee. Of dat nu een prachtig vloerkleed is, of een harde vloer met visgraat motief, brede planken, of tegels.
 
Mooie opengewerkte, roomkleurige inbetweens bij je natuurlijke schapenwollen kleed bijvoorbeeld. Of een vrolijke geometrische print in je gordijnen, waarvan de kleur precies terugkomt in het saffierblauwe karpet bij de zithoek.

Ook als je meer van basic interieurs houdt met neutrale tinten, is het een goed idee om toch verbinding te zoeken met de vloer. Dat kan door subtielere kleurnuances, maar zeker ook door textuur. Bij een relatief rustige vloer pak je uit met een karpet. Heeft je harde vloer - pvc, vinyl of laminaat - veel reliëf, textuur en dessin, dan ga je vanzelf meer naar de rustige kant.

Een rustieke bruine houtnerf combineert perfect met donkere houten jaloezieën bijvoorbeeld. Net als een whitewash vloer het goed doet met lichte pastels voor de ramen. Ook met structuur kun je veel doen. Grof geweven stoffen passen goed bij rustieke vloeren. Elk aspect van een materiaal kun je inzetten voor enerzijds contrast of anderzijds synergie - denk aan glans versus dof - maar alles binnen een ‘matchend spectrum’.

Zoek je materialen voor de ramen en vloer dus idealiter tegelijk uit, of neem anders stalen mee als je één onderdeel gaat vervangen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay