Welke raambekleding gebruik je in een serre?

Licht wonen met een serre is een droom, maar ook in de serre wil je het felle zonlicht soms kunnen weren, filteren, of ermee spelen al naar gelang je behoefte.

Wegdromen met een goed boek in de serre, kopje thee in de hand, of op een zonnige namiddag wat sterkers… Er zullen weinig mensen zijn die hier niet blij van worden. Maar heb je eenmaal die serre, dan beginnen ook de luxe-problemen; soms wil je namelijk even iets minder fel licht, of gewoon wat meer privacy.

Wat voor raambekleding kies je eigenlijk in de serre? Vaak heb je je zo gefocust op het binnenhalen van méér licht, dat je vergeet dat ook een serre raambekleding nodig heeft. Niet alleen om het licht te reguleren naar behoefte, maar ook om het ‘af' te maken.

Goede zonwering of raambekleding is niet alleen functioneel, maar voegt ook veel toe voor de sfeer. In een serre heb je te maken met veel ramen, schuine ramen en over het geheel afwijkende vormen. Niet elke soort standaard raambekleding is daarvoor geschikt. Sterker nog, hiervoor zijn speciale producten ontwikkeld. Standaard producten kunnen soms wel worden toegepast, maar dan met speciale systemen. Het is verstandig om je goed te laten informeren hierover bij de speciaalzaak.