aaibaarheids_gehalte_gordijnen_holland_haag20201106100631.webp

Gevoerde gordijnen voor knus en warm interieur

Raambekleding is niet alleen functioneel maar juist ook bepalend voor de sfeer. Met de aaibare velours gordijnen dicht en de kaarsjes aan is het al snel heerlijk knus in huis. 

Met gordijnen, dus de zogenaamde zachte raambekleding, krijg je een fijne, gemoedelijke ambiance. Zeker wanneer je die combineert met harde materialen zoals een tegel look vloer. In gordijnen kun je ook nog eens gradaties in zachtheid aanbrengen, denk aan velours versus linnen. Of gevoerd versus niet gevoerd. Beide zacht en aaibaar, maar wel met een andere uitstraling. 

Houten en bamboe jaloezieën vallen dan wel niet onder zachte raambekleding, toch kunnen zij prima in een knus interieur door hun warme uitstraling. Zeker wanneer je die harde raambekleding combineert met zachte, zoals op maat gemaakte gordijnen in een ton-sur-ton of natuurlijke tint. 

Vouwgordijnen, plisses en dupligordijnen vallen min of meer tussen harde en zachte raambekleding in. Of ze aan jouw interieur knusheid geven is afhankelijk van de rest van de inrichting. Een harmonieuze mix van hard en zacht luidt het credo. En vergeet de afstemming van kleuren niet.

Over kleur gesproken, gordijnen zijn er werkelijk in alle tinten, dus ook in warme, natuurlijke en aardse. Zo kan een terracottakleurig gordijn tegen een dito wand een aangenaam warm statement zijn.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay