raambekleding_terracotta_woontrend_202220211015120841.webp

Trending gordijnen en raamdecoratie

Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn?

Als íets de trends van 2022 voor ramen domineert, dan is het wel gemak, en multifunctionaliteit. We zoeken serene rust, en willen naar binnen kunnen keren. En hoe gaat dat beter, dan door ‘buiten’ af te kunnen sluiten…?

Raambekleding in 2022 laat zich graag elektrisch bedienen via de telefoon. Het maakt wat dat betreft niet uit wat voor soort, zowel in gordijnen als voor ‘in de dag’ raamdecoratie zijn (strak weggewerkte) gemotoriseerde toepassingen bedacht.

Jaloezieën die in het gehele huis op privéstand gaan tegen de avond. In stof verborgen lamellen die van inbetween naar verduistering gaan. Plissé gordijnen die het licht doorlaten, maar toch zonwerend zijn, of dupligordijnen en duo rolgordijnen die ook nog isoleren en het geluid dempen. Je ziet veel duurzame productie. De trend in 2022 is dus veelzijdig gebruik van functies, en eenheid.

Daarnaast is er een sterk gevoel van ‘terug naar vroeger’. Dat verklaart de hang naar retro pastelkleuren en kleuren als okergeel en terracotta. Blauw in combinatie met zwart/wit (een beetje Urban nostalgie) zie je ook weer veel. Verder houden we het rustig met grijs/bruintinten als taupe en beige.

Vrijwel alle kwaliteits raamdecoratie kan tegenwoordig gekozen worden in de gewenste kleur, stof, transparantie, en vooral: extra specificaties. Zachte stoffen zijn net als transparante stoffen populair.

Op zoek naar nieuwe raambekleding? Denk dan eens groots, en neem al je wensen en dromen mee tot in de slaapkamer...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay