desso_wollen_kleed_scandinavisch_wonen20211015104813.webp

Vloer met houtlook in Scandinavische woonstijl

Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

Een Nordic interieur heeft veel lichte, witte tinten (ondanks dat een beetje kleur weer mag in de nieuwe stroming). Maar ‘moet’ je dan ook meteen een witte vloer nemen? Het is zo onderhoudsgevoelig… Voor de echte boeners onder ons geen probleem, maar een gezin met kinderen denkt daar wellicht heel anders over.

Gelukkig voert wit zeker niet altijd de boventoon op de vloer. Sterker nog, teveel wit en je schiet door in de nihilistische basic woonstijl. Zweden hebben bovendien het begrip ‘hygge’ (gezellig) uitgevonden. Dat effect bereik je alleen door zachte elementen toe te voegen. Een lekker wollig crèmewit kleed op de vloer is dus een must.

Vaak is het daarom zelfs nog beter om voor een lichtbruine houten vloer te gaan (eventueel met een zweem wit erover door olie of beits). Kleden geven dan speelsheid.

We zeiden het al, met kleur kun je wat spelen, maar ook met de nerf en legging van de planken. Zo is het visgraat motief nog steeds erg populair. Daar voegt een Scandinavisch interieur zich opmerkelijk goed naar. Gewone (of extra brede) planken kunnen ook altijd.

Keus genoeg dus. Alle effecten zoals ‘white wash’ en gekleurde olie, zijn in de nieuwste milieubewuste lichting laminaat en PVC vloeren gewoon verkrijgbaar. Echt hout hoeft dus niet meer!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay