interfloor_vinyl_marmerlook_woontrend_202220211015120750.webp

Vloer trends

De nieuwste trends zijn bekend! Dat betekent inspiratie opdoen en ‘cherry picken’ wat past bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jouw vloer aan vervanging toe is wil je misschien weten wat hip en trending is voor op de vloer.

Op zoek naar een nieuwe vloer?

Neem een foto mee naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Visgraat motief op de vloer is de laatste jaren zeer populair geworden. Vloeren gaan in de regel langer mee dan behang, of een kleurtje op de wand. De trend zet dan ook nog wel even door.

Verder voeren natuurlijke materialen de boventoon in 2022. Houtlook vloeren, het liefste met mat geoliede uitstraling, in plaats van hoogglans gelakt hout dus. Kersenhout (wat roder hout) wint ook in populariteit.

Opvallend is verder dat milieubewuste keuzes belangrijker worden gevonden. Dat betekent qua vloer helemaal niet altijd écht hout. Daar moet je tenslotte bomen voor kappen… Je ziet dan ook veel alternatieven in opkomst zoals de PVC vloer, laminaatvloer en vinyl of tapijt.

Aan de labels zie je al meteen dat duurzaamheid een belangrijke keuzefactor is, want fabrikanten doen er alles aan om ‘groene’ certificeringen te behalen. Dat maakt een bewuste keuze een stuk makkelijker! Vraag ernaar in de winkel bij twijfel.

Als je helemaal klaar bent met houten vloeren, is het goed om te weten dat marmer en graniet ook weer hip is! Niet alleen ‘in het echt’ voor in de keuken of badkamer, want er is nu ook vinyl, PVC en laminaat met marmer-, tegel-, of graniet look. 

Betonlook was al een tijdje in, maar je ziet dat hij nu steeds vaker plaats maakt voor de zogenaamde ‘roest look’. Kiezen wordt er niet makkelijker op dus...

Deel dit artikel

Op zoek naar een nieuwe vloer?

Neem een foto mee naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay