robuuste_houtlook_planken_vinyl_tarkett20200903165637.webp

Moderne vloeren voor een finca woonstijl

In oude finca’s wandel je binnen over een estriken vloer in terracotta kleur, die in de keuken weer overgaat in een vloer van baldosas (vloertegels zoals de azulejos) om vervolgens in de living op een houten vloer in een donkere roodbruine kleur uit te komen. Daar straalt het ambacht en de landelijke sfeer vanaf!

Om zo’n landelijk en zuidelijk effect in je eigen huis te krijgen, kun je voor een houten vloer (in visgraatmotief) gaan. Of voor een houtlook met pvc, vinyl of laminaat. Met pvc en vinyl kun je hier sowieso alle kanten op, want er zijn ook prints te vinden met de dessins van ambachtelijke handgeschilderde baldosas. Met zo’n vloer heb je de uitstraling van originele patroontegels en het gemak en comfort van de huidige, moderne tijd.
 
Ondanks dat een finca woonstijl vele landelijke invloeden kent, kun je in een eigentijdse variant ook prima een betonnen of gietvloer in een witte variant nemen. Zo lang je het maar combineert met houten meubels en zachte elementen. Met vloerkleden benadruk je de sfeer die je wil uitstralen. Dat kunnen wollen kleden in naturel tint zijn wanneer je het rustig wil houden, maar ook kleden met etnische patronen in zwart/wit of pastels. Meer leven in de brouwerij? Dan voeg je kleur en patronen toe. Door verschillende kleden met azulejodessins in ton-sur-tonkleuren te combineren, maak je er een gedurfde maar ook warme en knusse ruimte van. 
  
De patio en de tuin zijn onlosmakelijk verbonden met een finca. Wanneer je zelf een patio kunt realiseren in je woning, is het mooi daar een buitenkleed op de vloer te leggen. En anders kan het op je balkon of in je tuin. Zo betrek je buiten bij binnen zoals de Spanjaarden dat doen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay