antraciete_kozijnen_verf_winter_buiten20200115161105.webp

Winterkou en buiten schilderen

Was je te druk deze zomer met zaden en plantjes, wieden, maaien en schoffelen dit jaar om ook nog aan het achterstallige schilderwerk toe te komen? Veel mensen denken dat je in de winter niet kunt schilderen. Think again… Met de juiste producten kom je een heel eind.

Wanneer en hoe kun je dan wel in de winter schilderen? Om te beginnen is een dikke jas en een paar handschoenen wel fijn… Nee flauw. Er zijn speciale verfsoorten die geschikt zijn voor verwerking bij -10°. Echter, ook voor waaghalzen geldt; neem niet alle geschreven woord bij de letter…!

Kort en goed is het beste advies: schilder nooit, maar dan ook nooit bij vorst! Zonde van je werk, het gaat onherroepelijk fout. Maar waarom zie je dan toch soms in de winter nog vrolijk schilders op de steigers staan? De truc is om de 0° grens aan te houden en wél van zo’n speciale verfsoort gebruik te maken die bij lage temperaturen gebruikt kan worden. Die drogen en verwerken namelijk véél beter bij kou. En als het te lang duurt voordat je verf droogt, wordt het resultaat sowieso niet fraai.

Een andere truc die wel gebruikt wordt (maar niet in de volledig open ruimte toepasbaar is) is om er warmtelampen bij te zetten voor de droging. Dat werkt bijvoorbeeld in een tuinhuis dat je in de winter nog in de lak wilt zetten wel. (Hè vervelend, moet je de hele avond vuurtje stoken in je buitenhaard nadat de klus gedaan is....) 

Maar als je deze regels in acht neemt, kan je in Nederland dus héél lang buiten schilderen… Je moet alleen een beetje kunnen vertrouwen op de weerman - of vrouw.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay