zachte_winters_klussen_tuinhuis_grijs20200116110038.webp

Buiten klussen in de winter, de basis

Ben jij ook de hele zomer druk met allerhande kleine klusjes, maar schiet het grote werk erbij in? Met 30° is het lekker toeven in de tuin, maar dan ga  je natuurlijk ook niet op de steigers staan… En regenen doet het in alle jaargetijden nu eenmaal vaak in Nederland.

De dagen zijn kort en de nachten lang, maar de winterse dagen zijn wel steeds vaker gevuld met zon. Als gevolg kan je ook veel langer buiten doorklussen dan vroeger. Oktober, november, ja, zelfs december laat zich nog zacht aanraken door de winterzon.
 
Tegenwoordig is een grote schilderklus in de winter geen uitzondering meer. Het enige dat je zeker moet weten is dat het niet gaat vriezen of regenen. Op die dagen leg je het werk gewoon even stil. Met een beetje mazzel - en de juiste condities - kun je ook in de winter flink doorwerken.
 
Ga je zelf aan de slag, dan is goed materiaal onontbeerlijk. Al kan je misschien aan een partij buitenverf komen voor een goede deal, als je in de winter aan de slag gaat, heb je écht ‘winterverf’ nodig. Dat klinkt misschien als een verkooppraatje, maar met gewone verf haal je de benodigde droogtijd niet bij koude temperaturen, waardoor weersinvloeden je strak geverfde hout alsnog ruïneren. De meeste schade ontstaat namelijk in de nog natte verf. Daarvoor hoeft  het niet altijd te regenen. Dauw, door grote temperatuurverschillen bijvoorbeeld, richt soortgelijke schade aan.

Dat gezegd hebbende; goed nieuws voor alle bikkel-klussers die er maar geen genoeg van kunnen krijgen. Als in de vroege, droge wintermaanden je wilgen of rozen ineens voor de tweede keer in in knop schieten, dan weet je wat je te doen staat… Dikke jas aan en huren die steiger. (Dat is trouwens vaak ook nog eens goedkoper in de wintermaanden.)

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay