toppoint_duette_en_overgordijnen_isoleerende_raambekleding20200116141454.webp

Winterkou en isolatie

Niet iedereen is in de gelegenheid zijn huis duurzaam te isoleren. Het is nogal wat om dubbele beglazing te laten zetten en alle spouwmuren of je dak te laten isoleren… Maar laten we niet vergeten dat de aloude praktische grootmoeders tips en trics ook gewoon nog steeds goed werken! 

Al sneeuwt en vriest het misschien minder vaak, het blijven koude winters in Nederland. Nou kun je lekker onder de wol kruipen en de verwarming hoog opdraaien natuurlijk, maar we zijn ons tegenwoordig allemaal bewust van de gevolgen voor het klimaat. Bovendien stijgen de energieprijzen ongeveer met het stijgen van de temperatuur… Het loont dus om te kijken waar je zonder grote verbouwing toch efficiency uit je stookkosten kunt behalen.

Heb je al eens gedacht aan dikke overgordijnen bijvoorbeeld? Enorm veel warmte ontsnapt namelijk via het raam. Door daar een fraai gordijn voor te hangen, dat luchtdicht (en/of lichtdicht) is, zorg je ervoor dat de koude ‘gevangen’ blijft tussen de gordijnen en het raam.

Welke gordijnen kun je dan het beste kiezen? Welke je leuk vindt! Qua kleur, textuur of motief kun je uitpakken van pimpelpaars tot ‘met een goud randje’… Maar het spreekt voor zich dat dikke overgordijnen de klus beter doen. Zo heb je bijvoorbeeld velours gordijnen met een speciale achterkant die warmte vasthoudt (chique!). Overigens moet echte velours altijd gevoerd worden in verband met zogenoemde ‘pinholes’. Ook wanneer je gaat voor een ‘gewone’ relatief dikke stof, en deze laat voeren, heb je uiteraard een mooie buffer gecreëerd. 

Spreekt een isolerende werking je aan? Dan zijn dupligordijnen een goede oplossing. Die zijn door de honingraatstructuur al optimaal isolerend. Oh ja; wat je ook kiest, hang het niet voor de verwarming, dan sluit je ook de warmte op achter het raam!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay