basic_woonstijl_luxaflex_houten_jaloezieen20201023142801.webp

Basic in je interieur is wit met natuurlijke materialen

Veel mensen zijn op zoek naar hun specifieke ‘eigen’ woonstijl. Het leuke is dat designers creatief zijn met woonconcepten. Zo is er naast de landelijke-, klassieke-, moderne-, industriële-, Scandinavische-, bohémien, urban jungle/modern-, mid-century modern- en vintage/shabby chique-, ook de basic woonstijl.

Iedereen kent het fenomeen van ‘wildgroeiende interieurs’. In de loop der jaren verzamel je veel spullen. De wanden hangen vol met fotolijstjes. En in de loop der jaren kocht je ook nog een paar schilderijen en ingelijste posters die je mooi vond. 

Op een gegeven moment koop je een nieuw bankstel en dat leuke tafeltje erbij, en weer een paar jaar verder is de raambekleding aan bod. Het probleem van deze manier van inrichten, is dat je langzamerhand de grip op het geheel kwijtraakt. 

Jouw stijl is gaandeweg steeds meer ondergesneeuwd geraakt. Dit probleem is nou precies wat de basic woonstijl zijn charme geeft. 

Wil je dat je huis er nu echt eens uit gaat zien zoals een design woning uit de bladen? Dan moet je dus als eerste gaan ‘ontspullen’. Bekijk serieus wat je écht nodig hebt, bedenk slimme oplossingen om kastruimte weg te werken en spullen aan het zicht te onttrekken.

Ook wordt het tijd om de kleuren in je huis eens onder de loep te nemen. Hou het lekker licht met wit, crème, beige en lichtgrijs, of indien nodig heel zachte pastels. Het klinkt gek, maar met het juiste gebruik van accessoires, stoffen en kleden, is je huis juist helemaal niet klinisch hierdoor. 

Gebruik om het kille te doorbreken, de natuurlijke kleuren van organische materialen zoals riet, leer en hout. Laat ook textuur een grote rol spelen. Grof geweven plaids, linnen gordijnen, gepoederde kalkverf of krijtverf muren. Ben je klaar en denk je; toch mis ik wat? Dat klopt. Veel planten maken deze basic woonstijl namelijk helemaal af!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay