accessoiresse_2020_eijffinger20200109134015.webp

Woontrends, de accessoires

Met accessoires kun je vrij eenvoudig een nieuwe draai aan je interieur geven. Denk aan de woontrends van planten of gedroogde bloemen. Maar natuurlijk kun je ook los gaan met kussens, vazen, servies, lampenkappen, wanddecoraties en kaarsen. 

Om passende woonaccessoires te vinden bij de woontrends van 2020 kun je in elk geval beginnen bij de aanschaf van planten. Dat kunnen groene en grijsgroene planten zijn die in hangers van macramé op verschillende hoogtes aan het plafond hangen of enkele grotere planten die in manden van zeegras of riet in een groep bij elkaar staan.

Maar ook droogtakken en bloemen zijn trendy elementen bij uitstek. Bijvoorbeeld een tak van de reuzenberenklauw in een roze of terracotta getinte glazen pot. Handgemaakt aardewerk servies siert de tafel en kussentjes van velours in klei en zand of geel en groentinten drapeer je op de bank. Met een grof gebreide plaid zit je er helemaal warmpjes bij.

Verlichting is nog zo’n sfeermaker. In de huidige trend passen zowel koperen of goudkleurige kaarsenkandelaars alsook die van porselein in matte, zachte kleuren. Lampenkappen zijn van roodkoper, rotan, zeegras of roze getint glas. En dan uiteraard met een filament ledlamp waarin de gele gloeidraadjes te zien zijn. Handgeschilderde tegeltjes aan de muur met eigentijdse afbeeldingen of een creatieve collectie van vintage posters en eenvoudige lijntekeningen maken het helemaal af. Hoe persoonlijker en duurzamer hoe beter. Dus de zolder opduiken om oude schilderijtjes van het stof te ontdoen en ze, liefst met een nieuwe twist eraan, op de wand bevestigen is hartstikke hip.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay