plisse_gordijnen_luxaflex20200602132718.webp

Schuine dakramen met mooie raambekleding op maat

Heb je ook een zolder met schuine ramen? Dan weet je dat het belangrijk is om goede raambekleding te kiezen. Een verkeerde keuze kan je ‘s morgens wekken bij het eerste ochtendgloren, en kan er tevens voor zorgen dat de zolder heel erg warm wordt in de zomer.

Niet alle gordijnen sluiten goed af op een schuin dakraam, maar als je kiest voor professionele raamdecoratie, die speciaal ontworpen is voor schuine ramen, dan is heb je nog voldoende keuze.

Om je een beetje wegwijs te maken; het maakt uit of je ‘gewone’ schuine ramen hebt of draai-kiepramen. Voor draai-kiepramen heb je meer keuze; maar die zitten niet in een schuine wand, maar bijvoorbeeld weer wel in een dakkapel. Ook is het goed om je te realiseren dat alle raamdecoratie voor schuine ramen (wat) kieren hebben, daartegen is gewoon vrij weinig te doen.
 
Je opties zijn dus wat breder met draai-kiepramen, maar ook voor schuine ramen zijn hele mooie oplossingen te bedenken. (Laat jouw specialist gewoon lekker het denkwerk doen als je toch op pad gaat om te kijken wat je mooi vindt.) Dan hoef jij je alleen nog maar te concentreren op stijl en kleur.

Het helpt natuurlijk wel om alvast een idee te hebben van je mogelijkheden. Heb je standaard schuine ramen? Dan kunnen jaloezieën of rolgordijnen heel mooi en praktisch zijn. De eerste hebben natuurlijk het voordeel dat je de lichtinval zelf kunt regelen. De tweede sluiten echter beter af. Als verduisteren je doel is, kun je dus beter voor rolgordijnen kiezen. (Klein stukje verwachtingsmanagement; ondanks dat rolgordijnen op een schuin raam netjes in een cassette geplaatst worden, hou je altijd wat kieren.) 

Op draai-kiepramen zijn plissé gordijnen een echte eye catcher. Maar wat je ook kiest, weet dat de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan, en er tegenwoordig voor elk raam een mooie oplossing te vinden is die precies past bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay