coretec_authentics20220623143626.webp

COREtec pvc vloer met unieke kurklaag

Coretec is de nieuwste revolutie in harde vloeren en vormt daardoor een goed alternatief voor andere harde vloeren zoals vinyl, klik- of laminaatvloeren.

Een onderhoudsvrije vloer kiezen?

Bekijk alle soorten in onze showroom!

MAAK EEN AFSPRAAK

Coretec vloeren zijn gemaakt van gerecycled hout, bamboe, kalksteen en vinyl. De onderlaag van Coretec bestaat uit een flexibele kurklaag die zorgt voor een perfecte geluidsdemping, een aparte ondervloer is daardoor niet nodig. Bovendien kan de vloer door vaste, verlijmde onderlaag op elke basis worden gelegd. En dat leggen is zeer eenvoudig door het kliksysteem.

Coretec vloeren zijn geschikt voor alle ruimtes, ook de natte zoals de badkamer.
Coretec vloeren zijn 8 mm dik en hebben een 0,5 mm slijtlaag. Twee toplagen UV-lak maken de vloer vlekbestendig en gemakkelijk in onderhoud.

De vloeren van Coretec gaan een leven lang mee, er wordt een levenslange garantie geleverd bij gebruik in een woning. Ze zijn vrij van stoffen - zoals lood en ftalaat - die niet goed zijn voor onze gezondheid. Ook zijn de vloeren zeer geschikt voor ruimtes waar kinderen of volwassenen met een minder goede gezondheid verblijven, ze hebben het zogenoemde Greencard Gold certificaat.

Wat is plak pvc?

Je bent eruit; het wordt een PVC vloer. Maar dan... Plakken of los leggen? En kan je dat zelf doen?

Kies je voor een plak pvc vloer, dan moet je het leggen aan een vakman overlaten. Bij deze variant wordt een dunne plank namelijk rechtstreeks op de vloer geplakt met speciale lijm. Er is dus geen ondervloer nodig, maar dat betekent wel dat de vloer waarop je plakt echt egaal moet zijn. 

In de meeste gevallen moet de vloer dan ook eerst geëgaliseerd worden. Ook dit is werk voor de vakman. Waarom? Omdat kleine oneffenheden in de vloer al bobbels in het pvc veroorzaken. 

Plak pvc is zeer geschikt voor vloerverwarming, de vloer warmt snel op. En ook is een plak pvc vloer geluidsarmer omdat die direct op de vloer is gelijmd. Dat maakt overigens wel dat de vloer niet ‘meeverhuisd’ kan worden.

Als je een pvc vloer wil, kun je kiezen uit twee varianten. Klik pvc of plak pvc. Denk hier niet te licht over, want beide vloeren hebben eigen, unieke eigenschappen.

Een klik pvc vloer heeft een zogenoemde uniclic verbinding die we kennen van bijvoorbeeld laminaat. Dat betekent dat deze pvc vloer vrij eenvoudig zelf te leggen is, maar ook weer gemakkelijk te verwijderen is. Door deze verbinding is een plank klik pvc ook dikker dan een strook plak pvc.

Onder klik pvc leg je een ondervloer, folie of plaat. Ook een klik pvc vloer is geschikt voor vloerverwarming. Het duurt in de praktijk alleen soms wat langer voordat de vloer is opgewarmd.

Deel dit artikel

Een onderhoudsvrije vloer kiezen?

Bekijk alle soorten in onze showroom!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay