STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Wat zijn Luxaflex® Duette® Shades? Ze worden ook wel duettes, of ‘dubbele plissés’ genoemd, en soms ook ‘dupli’ gordijnen. Maar hoe je ze ook noemt, het is ongetwijfeld één van de chicste oplossingen voor je ramen!

Luxaflex® Duette® Shades hebben een charmante honingraatstructuur. Ze doen denken aan plissé gordijnen, die zich als een harmonica op- en ontvouwen voor je raam. Alleen hebben de Duette® Shades een dubbele laag stof, wat die specifieke honingraat geeft.

Door de dubbele stof, en het feit dat hij meestal strak in het raam wordt geplaatst, is dit niet alleen een heel fraaie, maar ook isolerende en geluiddempende soort raambekleding.
Het mooie is dat je met de stof kunt variëren voor het gewenste effect. Zo kun je gaan voor een semi transparante-, een relatief lichtdichte- of compleet verduisterende stof. Maar niet alleen met de stofkeuze bepaal je de lichtinval. Luxaflex® Duette® Shades hebben een superhandig bedieningssysteem, waarbij top down/ bottom up-bediening mogelijk is. Hoe fijn is het om de zon alleen dáár buiten te kunnen sluiten waar hij jou irriteert? Ideaal voor computeren en thuiswerken dus, maar ook voor mensen die bewust hun privacy willen regelen gedurende de dag. 

Bediening gaat - zoals je van Luxaflex® mag verwachten, geheel naar wens. Dat kan met een traditioneel koord, een handig optreksysteem met handgreep, of… geheel geautomatiseerd met de Powerview® Automation. Hoe ontspannen is dat, vanuit bed met een druk op de knop de gordijnen vast openen?

EXTRA INFO OVER: LUXAFLEX® DUETTE® SHADES: PRAKTISCHE EN CHIQUE RAAMOPLOSSING

HET MONTEREN

Luxaflex® Duette® Shades kunnen gemonteerd worden in de dag: de shades worden in het kozijn of tussen twee muurdelen opgehangen. Of op de dag: de shades worden op het kozijn, de muur of aan het plafond geïnstalleerd.

Voor de Duette® gordijnen hoef je niet per se in de kozijnen te boren. Er zijn namelijk montagesystemen waarbij de profielen van deze raamdecoratie op het venster gekleefd worden. Hierdoor zijn de Duette® Shades snel en eenvoudig te monteren en volledig te integreren in het kozijn, zonder schroeven. Deze speciale (tegen meerprijs) Trufit-uitvoering is zonder boren en wordt met kleefband vastgezet.
Deze vorm van montage is ook mogelijk bij draai-en kiepramen. Voor kunststof en aluminium ramen is er een montagesysteem met magneetstrip op het raam. De afneembaarheid van het frame hierbij is handig wanneer de ramen gelapt moeten worden.

HET BEDIENEN

Luxaflex® Duette® Shades zijn op verschillende manieren te bedienen. Standaard is de Duette® Shadesvrijhangend en heeft deze koorden en een ‘rem’. Tegen meerprijs zijn er andere bedieningsmogelijkheden.

Zo is er het SmartCord® systeem dat gebruik maakt van een intrekbaar koordmechanisme. Het is eenvoudig te bedienen en omdat het een constante lengte houdt, heb je geen last van lange slingerende koorden. Je hoeft enkel een simpel trekje te geven, en de zonwering zakt automatisch naar de gewenste eindpositie. Kleine kinderen kunnen niet bij het koord, waardoor het ook nog eens kindveilig is.

Dan is er nog het LiteRise® systeem dat koordloos is en te bedienen via de onderlat. Zo kun je de shades op elke gewenste hoogte positioneren.

Op afstand bedienbaar kan ook. Dat kan via een Pebble®; de afstandsbediening van het PowerView®-systeem. Maar ook door het programmeren van de PowerView® app op je tablet of smartphone. Met dit systeem kun je zowel een enkel raam als een heel huis bedienen, zelfs als je niet thuis bent.

DE VOORDELEN

Duette® Shades werken isolerend, zorgen voor reductie van warmteopname in de zomer, verbeteren de akoestiek in huis, zijn verkrijgbaar in verschillende plooibreedtes en transparanties, kunnen in standaard of afwijkende raamvormen geplaatst worden en kunnen direct op het raam gemonteerd worden zonder boren in kozijnen.

 • Isolerend: de honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt.
 • Reductie warmte-opname: In de zomer weert duette raamdecoratie de warmte van de zon, door de goede reflectie van zonnestraling. Ook beschermt het tegen verkleuring van meubels door zonlicht.
 • Akoestiek: duette gordijnen hebben een zeer hoog geluiddempend vermogen.
 • Plooibreedtes: verkrijgbaar in 25 mm, 32 mm en 64 mm
 • Transparanties: verkrijgbaar in transparant, lichtdoorlatend of verduisterend.
 • Raamvormen: duette gordijnen zijn op maat te maken, en daardoor ook geschikt voor afwijkende raamvormen zoals draairaam, kiepraam, serreraam, dakraam, schuin raam, driehoekig raam of rond raam.
 • Montage zonder boren: de profielen van duette gordijnen kunnen rechtstreeks op het venster gekleefd worden waardoor boren en schroeven niet meer nodig zijn.

Meer over
Go smart met Decokay

meer over
Luxaflex®
Powerview™

over
Luxaflex®

impressie
Luxaflex®
Duette® shades

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP