sikkens_buitenlak20220530122913.webp

Bescherm je buitenhout goed met Sikkens

Als het gaat om buitenlak dan is het assortiment van Sikkens een echte aanrader. Maar welke lak moet je gebruiken? Rubbol XD, AZ, SB of EPS?

 Wij snappen dat het voor jou lastig kan zijn om hierin een keuze te maken. Maar er is hoe dan ook een lak die past bij jouw klus.
 
Welke buitenlak van Sikkens je kunt gebruiken is bijvoorbeeld afhankelijk van de ondergrond die je wilt verven, maar ook van jouw wens rond glans en duurzaamheid. Waar de ene lak na vier of vijf jaar weer onderhoud nodig heeft, zijn er ook duurzame varianten die maar liefst tot tien jaar onderhoudsvrij zijn.
 
Houtwerk dat veel wordt blootgesteld aan zonlicht, heeft weer andere bescherming nodig dan kozijnen op het noorden. Het is daarom verstandig om je goed te laten adviseren over de juiste producten voordat je zelf aan de slag gaat.

Rubbol EPS

Deze buitenlak is uitstekend om te gebruiken bij achterstallig onderhoud. De lak is namelijk vochtregulerend en goed vullend. Het eerste jaar een laag EPS legt een uitstekende basis voor houtwerk en geveltimmerwerk. Voor onbehandeld hout kies je één van de andere lakken. Overgronden en aflakken van staal, non-ferro metalen en harde kunststoffen kan goed met EPS.

De SB is een eenvoudig te verwerken buitenlak met optimaal glansbehoud en beschermt tot zeker acht jaar. Eén van de belangrijkste eigenschappen is dat Rubbol SB geschikt is voor vier-seizoenenonderhoud; je kunt er dus het hele jaar mee werken. Deze buitenlak gebruik je voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunststoffen, die uiteraard volgens de voorschriften zijn behandeld.

Heb je een universele hoogglans lak nodig met een uitstekende dekking? En die bovendien goed vloeit? Dan kies je voor Rubbol AZ. Deze buitenlak is geschikt voor verschillende ondergronden: hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen. AZ beschermt tot vijf jaar en kun je gebruiken bij buitentemperaturen tussen 5˚C tot 30˚C.

Rubbol XD is een sterke, weervaste buitenlak in glans of hoogglans, die gegarandeerd tot wel tien jaar goed blijft! Mede door een goede UV-bescherming blijft de glans behouden. Hij heeft een soepele verwerking bij temperaturen tussen 5°C en 30°C, waardoor je ook in koudere of juist hete seizoenen kunt schilderen. Ook beschikbaar in de gewilde Rijkskleuren.

 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay