dd_vinyl_supreme_select20220422144637.webp

PVC-vloeren van Decokay Design

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Eentje die perfect in je interieur past en ook nog eens tegen een stootje kan? De collectie PVC-vloeren van Decokay Design bestaat uit sfeervolle dessins in eigentijdse motieven en kleuren en voldoet aan al jouw woonwensen.

Op zoek naar PVC, of misschien toch laminaat of vinyl?

Bekijk alle soorten in onze showroom!

MAAK EEN AFSPRAAK

Een PVC (polyvinylchloride)-vloer is een kunststof vloer die bestaat uit verschillende lagen PVC. Hoe dikker de bovenste laag, hoe sterker de vloer. Een PVC-vloer is een goed alternatief voor andere harde vloeren zoals hout, natuursteen of laminaat. Heb je je zinnen gezet op een gietvloer maar is deze om allerlei redenen (bijvoorbeeld de hoge prijs) niet haalbaar? Ook dan is PVC een prima alternatief. Een PVC-vloer in welke uitvoering dan ook, is bijna niet van het echte materiaal te onderscheiden.

De Decokay Design-collectie biedt verschillende dessins zoals visgraat, hout en beton in meerdere kleuren, allemaal met een minimale dikte van 7 mm, wat voor 10dB geluidsreductie zorgt. Daardoor is deze vloer goed toepasbaar in appartementen. Bovendien is de toplaag van PVC leverbaar in twee verschillende diktes: voor een benedenverdieping waar veel inloop is, heeft een dikkere toplaag van 0,55 mm de voorkeur. Voor de slaapkamers is een dikte van 0,33 mm toereikend. Hoe dikker de toplaag, hoe hoger de kwaliteit.

Daarnaast is een PVC-vloer sterk, duurzaam, eenvoudig te onderhouden (stofzuigen en dweilen is voldoende), vochtbestendig en ook geschikt om warmte goed vast te houden. Ligt er bijvoorbeeld al vloerverwarming op de betonvloer, dan kan deze daar gewoon blijven liggen. Door deze voordelen kun je een PVC-vloer in principe in iedere ruimte leggen, zelfs in de badkamer.

Ook wat betreft de formaten heb je een uitgebreide keuze: van extra lange planken, tot verschillende formaten visgraat stroken en vierkante tegels. Dankzij de vernieuwde scantechnieken zijn de kleuren, motieven en structuren altijd levensecht en zeer natuurgetrouw.

Je legt de PVC-vloer eenvoudig zelf, dat kan zelfs over een bestaande vloer, of je laat het over aan onze deskundige vakmensen. Kies je voor de dryback-variant, dan verlijm je de vloer direct op de ondergrond. De andere mogelijkheid is de zogenaamde Silent Rigid Click (SRC) vloer, waarbij je de vloerdelen duurzaam aan elkaar vast klikt zonder lijm te gebruiken.

Bij een PVC-vloer is het belangrijk om je meubels van goede viltdoppen te voorzien. Anders kunnen er diepe krassen in de toplaag van de vloer komen. Als je eenmaal krassen hebt, blijven deze ook zichtbaar. Om dat te voorkomen, kun je de vloer beschermen met een speciale polish.

Deel dit artikel

Op zoek naar PVC, of misschien toch laminaat of vinyl?

Bekijk alle soorten in onze showroom!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay