kalkmat_wijzonol_beeld_1980x1005px420220328121316.webp

Prat op kalkmat van Wijzonol

Een goede verf is het halve werk, dat is algemeen bekend. Maar met de keuze voor een kwaliteitsverf ben je er nog niet. Ga je voor een glansverf, een mat, of een supermat? Wijzonol heeft een super fraaie mat ontwikkeld voor op de muur, namelijk de kalkmat. De naam zegt het al; hij is écht poedersuiker mat...

Wel dat mooie matte op de muur, maar geen gedoe?

Bekijk de diverse glansgraden muurverf in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

De meeste matte verfsoorten ‘poederen’ echter ook bij het reinigen, waardoor de verf als het ware blijft kleven aan de natte doek waarmee je het oppervlak afneemt. Het mooie van deze kalkmat, is dat hij tevens sterk is qua opbouw. Hij kan daarom juist uitstekend gebruikt worden op je muur.

Je hoeft uiteraard niet te kiezen voor een poeder-witte kleurtoon. Deze verf kan gemengd worden in jouw favoriete kleur. Voor matte verf geldt zelfs dat donkere kleuren nóg sprekender worden. Ook oneffenheden vallen minder op. 
De toepassing is breed, mocht je daarover twijfelen. Je kunt kalkmat gebruiken op: steen, beton, gestuukte muren, oude latex lagen, plaatmateriaal, glasweefselbehang en zelfs op goed hechtend behang.

Het kan ook heel fraai zijn om deze typische mat-look door te zetten op de kozijnen en het meubilair. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de Wijzonol matlak gebruiken (in terpentine of waterverdunbare variant). Deze is toepasbaar op hout.

Doe eens gek en schilder de stoelen in een mooie matte verf, die qua kleur is afgestemd op de muur; je zult versteld staan van het resultaat. Het omgekeerde kan ook; heb je strakke kozijnen, schilder deze dan bijvoorbeeld met een hoogglanslak, waarmee de kalkmatte muur er nog meer uitspringt. 

Tip: bekijk van tevoren hoe de staat is van het te schilderen oppervlak; maar ook hoe verschillende elementen, wanden en kozijnen op elkaar aansluiten. 

Deel dit artikel

Wel dat mooie matte op de muur, maar geen gedoe?

Bekijk de diverse glansgraden muurverf in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay