STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen






















Een goede verf is het halve werk, dat is algemeen bekend. Maar met de keuze voor een kwaliteitsverf ben je er nog niet. Ga je voor een glansverf, een mat, of een supermat? Wijzonol heeft een super fraaie mat ontwikkeld voor op de muur, namelijk de kalkmat. De naam zegt het al; hij is écht poedersuiker mat...

De meeste matte verfsoorten ‘poederen’ echter ook bij het reinigen, waardoor de verf als het ware blijft kleven aan de natte doek waarmee je het oppervlak afneemt. Het mooie van deze kalkmat, is dat hij tevens sterk is qua opbouw. Hij kan daarom juist uitstekend gebruikt worden op je muur.

Je hoeft uiteraard niet te kiezen voor een poeder-witte kleurtoon. Deze verf kan gemengd worden in jouw favoriete kleur. Voor matte verf geldt zelfs dat donkere kleuren nóg sprekender worden. Ook oneffenheden vallen minder op. 
De toepassing is breed, mocht je daarover twijfelen. Je kunt kalkmat gebruiken op: steen, beton, gestuukte muren, oude latex lagen, plaatmateriaal, glasweefselbehang en zelfs op goed hechtend behang.

Het kan ook heel fraai zijn om deze typische mat-look door te zetten op de kozijnen en het meubilair. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de Wijzonol matlak gebruiken (in terpentine of waterverdunbare variant). Deze is toepasbaar op hout.

Doe eens gek en schilder de stoelen in een mooie matte verf, die qua kleur is afgestemd op de muur; je zult versteld staan van het resultaat. Het omgekeerde kan ook; heb je strakke kozijnen, schilder deze dan bijvoorbeeld met een hoogglanslak, waarmee de kalkmatte muur er nog meer uitspringt. 

Tip: bekijk van tevoren hoe de staat is van het te schilderen oppervlak; maar ook hoe verschillende elementen, wanden en kozijnen op elkaar aansluiten. 

ontdek de
Wijzonol
trencorner kleuren

advies
wat is kalkverf?

blog
Pastelkleuren 2.0

meer over
Wijzonol

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP