dd_jaloezieen_hout20220422123958.webp

Horizontale jaloezieën van Decokay Design

Decokay Design is het eigen merk Decokay, waarin je onder meer een breed assortiment stijlvolle jaloezieën vindt. De collectie bevat houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en kunststof jaloezieën.

Op zoek naar jaloezieën?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!

MAAK EEN AFSPRAAK

Horizontale jaloezieën zijn met verschillende lamelbreedtes leverbaar waardoor de inkijk groter of juist smaller wordt. De lamelbreedte bepaalt in hoge mate de uitstraling. Hoe breder de lamel hoe stoerder en grover de uitstraling is.

Horizontale jaloezieën van Decokay Design zijn leverbaar in hout, aluminium en kunststof. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar met elektrische bediening, voor extra gebruiksgemak.

Houten jaloezieën
De populaire houten jaloezieën zijn gemaakt om altijd naar beneden te hangen. Het product is te zwaar om steeds volledig omhoog of omlaag te doen. Door de houten jaloezieën te kantelen, kun je de lichtinval bepalen. Houten jaloezieën geven je interieur een warme, natuurlijke uitstraling. Een groot voordeel van hout is de isolerende werking. Zo blijft je huis in de zomer koel en in de winter juist warm. Houten jaloezieën passen goed in Scandinavische en industriële interieurs.

Decokay Design heeft ook bamboe jaloezieën. Net als houten jaloezieën hebben bamboe jaloezieën een sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Een voordeel van bamboe is dat het lichter is in gewicht dan hout, waardoor de jaloezieën wel makkelijk opgetrokken kunnen worden. Bovendien is bamboe vochtbestendig, in tegenstelling tot hout.

Aluminium jaloezieën
Het kenmerk van aluminium jaloezieën is dat ze afgerond zijn aan de zijkanten. Hierdoor staan ze wat boller en hebben ze een minder ‘strak’ uiterlijk. Aluminium jaloezieën kunnen met motief of neutraal worden uitgevoerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren en passen goed in een modern of industrieel interieur.

Kunststof jaloezieën
Kunststof jaloezieën van Decokay Design hebben een strakke uitstraling. Het grote voordeel van kunststof is dat het brandwerend en vochtbestendig is. Daarom kunnen kunststof jaloezieën ook worden toegepast in de keuken of badkamer. Deze jaloezieën zijn bovendien makkelijk schoon te maken.

LADDERBAND OF LADDERKOORD?

Als je kiest voor een stoer en robuust product dan ligt de keuze voor ladderband voor de hand. Het band is aan de voor- en achterzijde verticaal bevestigd op de jaloezie zodat een stoer geheel ontstaat. Dit ladderband kan in een kleur bijpassend bij de jaloezie, maar je krijgt ook een heel leuk effect als het ladderband juist contrasteert bij de jaloezie. Bijvoorbeeld een jaloezie van wit hout met antraciet ladderband. Heel eigentijds en opvallend.

De meeste mensen hebben bij een houten jaloezie een voorstelling met ladderband omdat dit van oudsher zo was. Maar het kan ook anders. Voor een rustiger effect kies je juist voor ladderkoord. De koorden lopen dan alleen door de jaloezie en zijn dunner dan ladderband. Hierdoor komt het horizontale effect van de lamel meer naar voren en krijgt het product een rustiger uitstraling. Ook bij de kunststof variant is het handig om voor ladderkoord te kiezen als het aantal koorden of banden te groot wordt naar jouw smaak. Je kiest dan toch de voordelen van kunststof, maar niet voor de onrust van zoveel koorden.

Deel dit artikel

Op zoek naar jaloezieën?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay