plissé_gordijn_decokay_design20220104131833.webp

Plissés - fraaie én functionele raambekleding

Plissés, ook wel plisségordijnen, staan mooi in heel veel soorten interieurs. Een plissé gordijn heeft veel extra voordelen in vergelijking met andere raambekleding. Ze zijn multifunctioneel, in een wel zeer elegant jasje… 

Plissé gordijnen elektrisch bedienen

wij vertellen er graag over.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn plissés? Een plissé is een gordijn dat je van boven naar beneden, en van beneden naar boven, open kunt trekken. Top-down/ bottom-up bediening noem je dit ook wel. Het is een soort rolgordijn dus, alleen ontvouwt het zich gewafeld, door de scherpe vouwen (plissés). 

Hier is het toch goed om even het verschil tussen een enkele, ‘gewafelde’ vouw, en een dubbele, ‘harmonica’ vouw aan te geven. De eerste is het plisségordijn, in het tweede geval gaat het om dupligordijnen, die een dubbele laag stof hebben. Kenmerkend voor plisségordijnen is dat je het koord ziet zitten dat door de stof heen loopt. Plissés herken je dus aan hun enkele laag stof. Deze enkele laag stof is speciaal ontworpen tegen inkijk, en hinderlijke lichtinval. Je kijkt er dus niet doorheen. Wel kan er een tweede laag raambekleding nodig zijn als je ook ‘avonds de inkijk vanaf buiten tegen wil gaan. 

Plissé combineren met gordijn
Verlichte ruimtes kunnen nu eenmaal een schaduwspel geven. Overgordijnen combineren wat dat betreft ideaal. Zeker als je nog lelijke buizen wil wegwerken aan de zijkanten van je raam. 
De kleur van de plissés maakt voor privacy natuurlijk ook nog uit. Ga je voor een donkere kleur, dan zal dit zowel meer zonlicht, als schaduwspel tegen houden. Juist met deze raamdecoratie kun je spelen met kleur. Zwarte plissés staan prachtig in strak industriële- én klassiek interieurs. Witte doen het zowel goed in romantische- als basic woonstijlen. En… ‘wit’ is misschien zelfs wel een beetje te standaard voor deze prachtige raambekleding. Beter dat je dan meteen jouw specifieke room-, crème-, zand-, of beige kleur bestelt natuurlijk! Zo past jouw raamdecoratie helemaal perfect in je interieur. 

Zonwerend plisségordijn
Welke soorten plisségordijnen zijn er eigenlijk? Meer dan je gedacht had, dat is zeker. Met deze enkele laag stof, kan namelijk eindeloos gevarieerd worden qua specificaties. Zo heb je onder meer:
De zonwerende plissé (met een speciale coating aan de achterzijde). 

Ook kun je kiezen voor een combinatie plissé. Deze heeft een gedeelte verduistering bovenin, en een gedeelte dat licht doorlaat aan de onderzijde. Echt ideaal als je het beste van twee werelden inéén wil. 
Dakramen zijn bijna gemaakt voor plissés… Door de zijgeleiding los je alle problemen in één keer op.  

Plissé voor draai-kiep-raam
Ook voor kantel- of kiepramen zijn plisségordijnen ideaal. Met een simpel kliksysteem vallen de plissés strak tegen het raam aan, waardoor je ze gewoon open kunt zetten. (Geen boor nodig dus!)
Het is eigenlijk geen aparte categorie, maar we moeten absoluut vermelden, dat elektrische plisségordijnen het summum zijn… Je stelt gedurende de dag precies de standen in die voorzien in jouw behoefte, en dat hoef je uiteraard maar één keer te doen!
Plissés hebben dus onmiskenbaar een aantal grote voordelen ten opzichte van andere raambekleding. Je bestelt ze op maat, waardoor ze nog mooier in het kozijn vallen. Want het ultieme plisségordijn is maatwerk!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay