multisol_multishades20220202114338.webp

Duo rolgordijn: raambekleding met een twist!

Niets past zo harmonieus in een modern-, design-, of klassiek interieur, als het duo rolgordijn. Zijn strakke en toch speelse uiterlijk geven hem een ‘dubbele superkracht’ die perfect past bij andere strakke lijnen in het interieur.

Passen duo rolgordijnen in jouw interieur?

Neem een foto mee naar de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat is een duo rolgordijn, en hoe werkt het? Een duo rolgordijn is zowel praktische als fraaie raamdecoratie. Hij heeft dubbele banen, en heeft daarmee tevens een dubbele functie: licht buiten sluiten, of het juist subtiel filteren. Dat doe je door de banen open of dicht te draaien ten opzichte van elkaar. 

Het duorolgordijn wordt ook wel multishade of Twist® rolgordijn genoemd, afhankelijk van het merk. Net als met jaloezieën, geven ze optimaal de mogelijkheid om te spelen met licht. Soms worden ze daarom zelfs roljaloezieën genoemd.

In welke woonstijlen past het duo rolgordijn?
Vrijwel alle duo rolgordijnen hebben horizontale banen. De eerste indruk is dus die van strakke lijnen. En dat is nou precies de reden dat deze raamdecoratie geliefd is bij fans van modern- en strak wonen. Ook klassieke interieurs en design woningen hanteren de gouden regel ‘eenvoud en de kracht van het strakke lijnenspel’. 

Bij rechte en scherpe hoeken, in een minimale aankleding, voelt het duo rolgordijn zich het beste thuis. Geen tierelantijnen en geen poespas dus. Zo toegepast, versmelt dit juweeltje zó geruisloos binnen jouw interieur, dat je je niet eens meer realiseert dat er iets voor de ramen hangt… 

Welke kleur duo rolgordijn kies je?
Dat komt vooral door het gebruik van kleur. Het duo rolgordijn is er in oneindig veel kleurvariaties. De meeste mensen kennen wel de strak witte uitvoering, die optimaal past in het moderne interieur, of de stoere zwarte, die ook goed matcht met klassieke- en zakelijke interieurs. Maar door de kleur van jouw duo rolgordijnen met veel zorg te kiezen, kun je veel meer kanten op dan die twee ‘traditionele opties’. Is blauw jouw accentkleur, ga dan voor blauwe duo rolgordijnen. Zijn de muren leemgrijs? Laat je ramen opgaan in het geheel door exact die kleur uit te kiezen. Succes gegarandeerd. 

Houd wel rekening met het feit dat de kleur van deze raambekleding meteen ook de lichtdoorlatendheid bepaalt. Zo zullen lichte duo rolgordijnen in gesloten stand altijd licht doorlaten, en donkere- aanzienlijk minder. 

Is een duo rolgordijn verduisterend?
Van origine zijn duo rolgordijnen nooit helemaal blinderend, maar ook die innovatie is inmiddels gedaan. Wanneer je kiest voor een donkere kleur, is zelfs blackout en blinderend een optie! Als je het hebt over raambekleding die licht moet buitensluiten, moet je de duo rolgordijnen altijd op maat laten maken. Dan wordt er namelijk ook voor gezorgd dat de zijkanten geen licht door laten. Maar als we eerlijk zijn… duo rolgordijnen zijn gewoon altijd het mooiste als ze exact passend op maat in het kozijn geplaatst worden. 

Waar onderscheid je kwaliteit in?
Het is als gezegd ‘strakke’ raambekleding die in de dag van het kozijn valt. Hoe strakker dat hangt, hoe fraaier. Zeker bij de betere merken zie je ook veel kwaliteitsverschil in de duo rolgordijnen op maat. De afwerking van de cassette waarin het doek zich oprolt bijvoorbeeld, en de onderlat. Elektrische bediening hoort daar absoluut ook bij. Daar leent hij zich dan ook perfect voor. 

*Eerder stipten we het al even aan: “vrijwel alle duo rolgordijnen hebben horizontale banen…” Er zijn echter enkele varianten waarbij de banen vervangen zijn door ruiten. Dit geeft een speelser effect, en daarmee een ruimere toepassing.

Deel dit artikel

Passen duo rolgordijnen in jouw interieur?

Neem een foto mee naar de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay