decokay_design_duettes20220609095739.webp

Dupligordijn - het beste van twee werelden!

Dupligordijn, of honingraat gordijn, geeft jouw ruimte een frisse, warme uitstraling. Geen andere raamdecoratie past zich zo subtiel en geruisloos aan in je interieur. Dat komt natuurlijk ook doordat je zoveel soorten en kleuren hebt, voor vrijwel alle maten ramen. En niet te vergeten: op afstand te bedienen!

Overweeg je dupligordijnen voor je ramen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat is een dupligordijn? Een dupligordijn is een gordijn dat zich voor het raam ontvouwt vanuit een opgevouwen honingraatstructuur. Ze vallen ‘in de dag’, dus in het kozijn. Dupligordijnen lijken qua uiterlijk erg op hun ‘zusje’ het plissé gordijn. Het enige verschil met een plissé gordijn is dat dupligordijnen een dubbele laag stof hebben. Dat maakt ze ook beter geschikt voor isolatie, verduistering, of zonwering. 

Wie al bekend is met dupligordijnen, hoeft niet overtuigd te worden van het nut, of de charme ervan. Het is bij uitstek raambekleding die in veel soorten interieurs past, van romantisch tot industrieel. Tijdloze raambekleding die zich voegt naar verschillende stijlen, is vrij uniek. Eigenlijk is dat nou precies het geheim van het dupligordijn. 

Dupligordijnen vallen strak in het kozijn, maar hebben een speels, verzachtend uiterlijk door hun geplisseerde vouw. Daarnaast spelen de betere merken ook met het soort stof. Linnenlook bijvoorbeeld. En precies de juiste kleur kunnen kiezen helpt ook… Wat voor jouw ramen hangt, moet tenslotte het tijdsbeeld, en jouw smaak goed weerspiegelen. De standaard kleuren zwart, wit of grijs, zijn populair, maar misschien voor jou net niet ideaal. . Je wil kunnen kiezen uit precies passende kleuren bij jouw interieur. Kokos wit, leemgrijs, een vleugje mosgroen... Trendrijke modekleuren dus! En gelukkig zijn dupligordijnen in een keur aan uitvoeringen en kleuren te krijgen.

Mooie dupligordijnen omlijsten jouw ramen als een statement van jouw persoonlijke stijl. Bij de keuze voor de mooiste dupligordijnen, kun je dan ook wel wat hulp gebruiken. Vaak zeggen we bij Decokay dan ook ‘neem foto’s mee van je interieur!’ Zo kunnen we niet alleen al je wensen meenemen, maar ook meedenken over het realiseren van die felbegeerde, gelikte eenheid qua look en feel.

Iets anders dat dupligordijnen uniek maakt, is dat ze top-down-bottom-up bediend kunnen worden. Je kunt ze dus van boven, of van onderen optrekken. Ideaal voor hoog- of laagstaande zon. (En tegen pottenkijkers natuurlijk…)

Dat opentrekken, hoeft tegenwoordig natuurlijk niet meer met de hand… Ingenieus weggewerkte, al dan niet gemotoriseerde bediening, is de standaard geworden voor veel raambekleding. Met één druk op de knop via je telefoon of afstandsbediening stel je zo alles zelfs dagen van tevoren in als je wil. En ja, natuurlijk ziet het er ook heel ‘007’ uit…

Maar dan…. Wélke dupligordijnen kies je? Als gezegd, biedt juist deze raamdecoratie veel mogelijkheden voor extra functies. Denk dus goed na over wat je verwacht van jouw raambekleding. Heel veel wensen kun je namelijk meenemen in je keuze. 

  • Is jouw woonruimte groot en hol? Speciale, akoestische dupligordijnen kunnen de klank oplossen!
  • Ontsnapt er veel kou door de ongeïsoleerde ramen? (Extra) isolerende dupligordijnen houden veel kou buiten.
  • Wil je meteen het zon-probleem oplossen voor thuiswerken? Niet alleen kun je dupligordijnen instellen op de juiste hoogte, ze zijn ook verkrijgbaar met zonwerende coating… 

Kortom, wat kunnen dupligordijnen niet? Daar kun je vrij kort over zijn. Met een dupligordijne kun je geen lelijke buizen naast het raam wegwerken… Maar daarvoor gebruik je bij zo’n chique raamdecoratie toch gewoon aanvullend gordijnen of inbetweens...

Deel dit artikel

Overweeg je dupligordijnen voor je ramen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay