STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Horren, je weet pas wat je mist als het er niet is… Jaar in jaar uit dezelfde ergernis van muggen in je slaapkamer en bromvliegen in de huiskamer. Je leert ermee leven… Herkenbaar? 

Horren - doe jezelf een opluchting cadeau…
Wat is een hor? Een hor is een raamwerk, of ander systeem met gaas, waar insecten niet doorheen (of langs!) kunnen vliegen of kruipen. 

Start hier je goed geïnformeerde zoektocht, waarbij we je de ins en outs over horren vertellen. Want voor elk raam is een mooie hor beschikbaar! 

“Wat voor hor zoek je? Wordt de hor veel gebruikt? Moet het een permanente hor zijn of niet? Heb je ook last van hooikoorts? Heb je aan de binnenkant van je ramen ruimte voor horren, of moeten ze buiten geplaatst worden? Heb je aluminium, houten, of kunststof kozijnen?" Dit zijn vragen die de vakman op je af zal vuren. 

Voor veel mensen geldt dat een of hor de laatste aankoop is die ze doen in een huis. Dit terwijl de irritatie van bromvliegen, zeurende muggen, of krioelende mieren gekmakend kan zijn. Net als de rode ogen en ademnood door pollen. Zodra de zomer voorbij is, vergeten we dat weer, en begint het jaar daarop de ergernis opnieuw… 

Het verlichten van een storende factor, blijkt wetenschappelijk echter meer geluksgevoel op te leveren, dan een nieuwe gadget. Als we je nou vertellen dat je óók nog de last van hooikoorts kunt verkleinen met een hor, dan beginnen de voordelen zich al op te stapelen.

Wat voor soorten horren heb je? 
 • Hor voor dakramen: 
  • rolhor
  • voorzethor
 • Hor voor draai-kiepraam of -deur: 
  • inzethor (uitneembaar)
  • plisséhor
 • Hor voor draai raam of -deur naar binnen of buiten:
  • rolhor
  • voorzethor 
  • paneelhor of paneeldeurhor (diervriendelijk)
  • plisséhor
 • Hor voor dubbele deuren of schuifpui ramen:
  • rolhordeur
  • plisséhordeur
 • Hordeur voor mindervaliden en rolstoelgebruikers:
  • toegankelijke hordeur.
Je kunt kiezen voor een vaste oplossing, of een tijdelijke oplossing (waarbij je de horren uitneemt in de winter dus). Daarnaast kun je kiezen voor een oplossing binnen, of buiten. 

Welke horren zijn het mooist?
Natuurlijk, smaken verschillen. Maar vaak is het een kwestie van allereerst de mogelijkheden, en daarna de wensen. Rolcassettes zijn in vrijwel elke gewenste (RAL) kleur te bestellen, en het raamwerk en gaas vaak in wit, crème, grijs of zwart.

Welke soorten en kleuren gaas zijn er voor horren?
 • Standaard glasvezel gaas (in kleur zwart, grijs, wit en beige).
 • Clearview gaas of panorama gaas, dit zijn horren met een mooie doorkijk (altijd zwart).
 • Speciaal pollengaas tegen pollen en fijn stuifmeel. Houdt 99% graspollen tegen en 92% van de overige pollen. Kan 300% zijn eigen gewicht absorberen aan pollen (leverbaar in grijs en zwart). Vroeger bleven in dit gaas veel pluisjes hangen, tegenwoordig is het gaas elektrostatisch geladen met een coating die pluizen en pollen afweert. 
 • Horrengaas voor plissé of rolhordeur met extra sterk gaas (pet screen), geschikt voor huisdieren (leverbaar in grijs en zwart). Daar loopt je hond niet zomaar doorheen.
 • Vaste hordeuren met kattenluik. De 'soft close' optie zorgt dat het luik netjes sluit. 
*Weetje: hoe donkerder het horgaas, hoe beter je erdoorheen kunt kijken.

Alles kan elektrisch!
Niets is natuurlijk zo chique als elektrische horren. Wil je dat? Neem dit dan vooraf mee in je keuze.

Horren voor onhandige ramen
Horren kunnen op of in het kozijn geplaatst worden, zowel binnen als buiten. Maar een hor op maat die door de leverancier wordt opgemeten, kan volledig sluitend gemaakt worden. Hierbij worden kieren opgevuld.

We durven afrondend te zeggen, dat geen hor zo goed sluit als een hor die door een vakman gemonteerd - en ingemeten wordt. En daar zit hem het verschil voor minuscule beestjes… 

Voor eens en altijd goede horen laten aanmeten?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Geplette muggen op de muur zijn verleden tijd!
  Heerlijk die hogere temperaturen: ramen en deuren open! Maar dat betekent ook dat de insecten van buiten de weg gemakkelijk naar binnen vinden. Er is maar één remedie: horren voor alle ramen, zodat we alles wat zoemt en steekt buiten de deur kunnen houden.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP