multisol_lamellen20220202102149.webp

Lamellen zijn strak, hip, en allesbehalve stoffig!

Verticale lamellen zijn een lust voor het oog van de liefhebber van strakke interieurs. Maar ze zijn ook verrassend veelzijdig… Met zachte stof omhuld, of strak ‘in tune’ qua kleur, creëer je een pronkstuk voor het raam, open of gesloten. 

Gevallen voor de veelzijdigheid van verticale lamellen?

Bekijk ons aanbod in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn lamellen? Lamellen bestaan uit lange verticale stroken stof, kunststof of aluminium. Je kunt deze stroken opendraaien waardoor het licht naar binnen valt, of geheel afsluiten, waarmee je (op de zijnaden na) praktisch blindeert, en alle inkijk tegengaat. 

Wellicht ten overvloede, maar om eventuele verwarring te voorkomen: ook jaloezieën hebben lamellen, maar dan horizontale. 

De meeste mensen kennen alleen die vroegere witte (misschien niet zo eerbiedig om te zeggen, maar veelal toch wat kraak- en smaakloze) uitvoeringen. Leuk voor een kantoorpand, maar niet geschikt voor de gemiddelde huiskamer. Dit achterhaalde beeld is eeuwig zonde, want wie van minimalisme houdt, of in het algemeen van strakke interieurs (en dus strakke raambekleding) kan juist zijn hart ophalen met de hedendaagse lamellen!

Soorten verticale lamellen: 

Variatie in breedte: Zo heb je om te beginnen verschillende lamelbreedtes. (Dat loopt op van een minimale breedte van 52 mm, 70 mm, 89 mm, met als breedste maat 125 mm.) Hoe smaller de lamellen, hoe geraffineerder het lichtspel in jouw kamer. 

*Weten welke breedte het mooist is voor verticale lamellen? Dat hangt helemaal van jouw smaak af. Wat stylisten echter meestal aanhouden qua richtlijn, is: ‘hoe groter de ruimte, of het raam, hoe breder de lamel’. Door de breedte van het object aan te passen aan de breedte van de ruimte, sluit het geheel intuïtief meteen beter aan. In dat soort geraffineerde trucs zit goede interieurstyling dus…

Dit is overigens geen wet van meden en perzen, maar een relatief ding. Deze vorm van raamdecoratie wordt namelijk meestal gekozen voor brede raampartijen. Lamellen houden in het algemeen van grote ruimtes (en raambreedtes vanaf ca. twee meter). Maximaal effect bereik je door ook de maximale hoogte aan te houden - tot op de grond dus. Lamellen worden daarom altijd op maat besteld.

Heb jij een kleinere raampartij en wil je toch lamellen? Dan is ‘in de dag’, tot op de vensterbank, met de meest smalle lamellen, een heel mooi alternatief. 

Variatie in materiaal: Welke soorten lamellen zijn er? aluminium, kunststof, én bekleed met stof (hier wordt het interessant) en zelfs stof met dessin… Wanneer je dan de lamellen sluit, ontstaat een raamvullend decor! Door deze veelzijdigheid in materiaal kunnen lamellen ook verschillende doelen dienen Zo kunnen aluminium, of kunststof lamellen ook uitstekend in natte ruimtes gebruikt worden zoals de badkamer. 

Zoek je raambekleding die gemakkelijk in onderhoud is?
Tot slot het grootste praktische voordeel van verticale lamellen: ze zijn goed schoon te houden! Omdat ze verticaal zijn, blijft er aanzienlijk minder stof op liggen, en de stof die eraan blijft hangen, stof je gemakkelijk - met de zwaartekracht mee - eraf. 

In welke interieurs passen verticale lamellen goed? We stipten het al even aan, lamellen houden van moderne, strakke, en basic interieurs. Geen poespas en niet te veel tierelantijnen dus. Dat kan echter net zo goed een donker industrieel interieur zijn. Juist met lamellen kun je tegenwoordig spelen met kleur. 

Kortom, met zorgvuldig gekozen verticale lamellen, heb je moderne, stijlvolle, én praktische raambekleding. Zeker wanneer je dan ook nog kiest voor elektrische bediening! Dan zijn lamellen letterlijk een slimme keuze!

Deel dit artikel

Gevallen voor de veelzijdigheid van verticale lamellen?

Bekijk ons aanbod in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay