STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Net als je denkt dat je alles kent… Na de laminaatvloer won de PVC vloer aan populariteit. Daarop kon ook vinyl niet achterblijven met enorme innovaties. En toen je dacht dat je alles gehad had, was er ineens PVC-vinyl… Een combinatie van beide. Wat is wat?

PVC en vinyl - gebundelde krachten op de vloer
Wat is een PVC vloer, een vinyl vloer of PVC-vinyl vloer? Het onderscheid is misschien minder interessant dan de gemene deler… ‘Ze zijn een harde - en toch flexibele - noot om te kraken!’ PVC (polyvinylchloride) is het basismateriaal voor drie soorten vloeren: vinyl, PVC en PVC-vinyl.

De charme van een vinyl vloer
Gebruik jij liever de term ‘zeil’ nog gewoon? Gewoon lekker doen. Als je dan maar weet dat het huidige vinyl in niets meer lijkt op wat we dertig jaar geleden in de keuken of hal legden…
 
Met vinyl kun je ware metamorfoses maken. Wat dacht je van een stalen noppenvloer? Of een pikzwarte vloer met granieten glinstering? Je voelt hem al aan.. Je kunt meer met vinyl dan een zwart wit ruitje… Modern, klassiek, industrieel, retro… Vinyl past zich aan.

Weet daarnaast dat het super praktisch is, in de zin dat er water overheen kan vallen, vuil op kan komen en jazeker, je kunt er tegenwoordig met naaldhakken over lopen!

Waarom gaan voor een PVC vloer?
We laten de praktische voordelen eens even niet de boventoon voeren. Natuurlijk is PVC onverwoestbaar, dat weet iedereen. Ook dat het goed (beter dan laminaat) tegen water kan.

Wat minder mensen weten, is de natuurlijke uitstraling die het tegenwoordig heeft. Niet alleen in houtlook, maar juist ook in steen, beton of graniet! En daar wordt het bijzonder interessant om jouw persoonlijke stijl mee te onderstrepen.

Heb jij een ruwe, industriële stijl en is een gietvloer, of echte stenen plavuizen voor jou geen optie, verdiep je dan zeker in de mogelijkheden met PVC vloeren om dit na te bootsen. Doordat PVC zowel in brede, smalle, lange of korte stroken (en tegelvorm) gemaakt wordt, imiteer je niet alleen met het oppervlak, maar ook met de legging. Zo wordt bijvoorbeeld een PVC visgraat vloer ook haaks gelegd.

Het beste van twee werelden - PVC-vinyl
Eerst het belangrijkste… De looks van deze vloer zijn de sterkste overtuiger. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken, of het wordt geleverd in PVC-vinyl. Houtlook, betonlook, graniet-, houten planken en meer.

PVC-vinyl is altijd naadloos. Dat komt door een bijzondere, gepatenteerde rug (in vaktermen meestal backing genoemd). Deze zorgt ervoor dat de vloer zonder ondervloer egaal gelegd kan worden, en niet verlijmd hoeft te worden. Iedereen die ooit een gelijmde vloer moest verwijderen hoeft geen verdere uitleg…

Nog een belangrijke beslisfactor is duurzaamheid. Als íets een milieuvriendelijke vloer is, is het wel de PVC vinyl vloer. De rug is namelijk voor vijfennegentig procent gemaakt van petflessen! (Maar bevat geen weekmakers.) De vloer zorgt er dus voor dat onze plastic afvalbergen slinken, in plaats van dat nieuwe grondstoffen uitgeput worden.

De overeenkomsten en voordelen van een ‘kunststof’ vloer
Of je oog nu valt op een PVC vloer, vinyl vloer of PVC-vinyl, het is een slimme en budgetvriendelijke keuze. Het is altijd goedkoper dan het echte materiaal dat wordt nagebootst. (Maar doet daar niet voor onder qua kracht.)

Voordelen van PVC als basismateriaal:
- krasvast
- slijtvast
- duurzaam
- ideaal voor vloerverwarming
- kan goed tegen vocht
- warmte isolerend
- geluiddempend
- brandvertragend
- naadloos, stroken of tegels
- antislip
- variatie in uiterlijk en stijl

Voor jouw specifieke wensen sluit altijd een bepaald type vloer het beste aan. Maak daarom vooraf een wensenlijstje, zo word je het beste geadviseerd.

Ben je ook benieuwd naar alle variaties?

Wij zoeken de vloer die het beste bij je past!
MEER INFO KOM NAAR DE WINKEL

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP