23 november 2020

Op zoek naar de authentieke look

Op zoek naar de authentieke look

Nu lees ik veel woonbladen voor m’n werk, wat goed is voor mijn klus motivatie, omdat ik telkens door mooie merken word getriggerd. Zo heb ik inmiddels een heel rijtje wensen qua speciaalverf, waar ik me graag even wat beter in verdiep. 

Maar nu wil het geval dat ik meerdere toffe merken op mijn netvlies heb. Zou het nou niet handig zijn als ik die allemaal onder één dak vind? Zo kom ik terecht bij Decokay Kesler in Zeist. Ik word vriendelijk ontvangen en aan een tafel gezet met koffie, om eerst de informatie en kleurstalen rustig door te nemen. De merken waar ik voor kom zijn Farrow & Ball, Little Green, Painting the Past en Pure & Original; allevier milieuvriendelijke speciaal-verven met natuurlijke pigmenten. En ik wil voor eens en altijd duidelijkheid over het verschil tussen krijtverf en kalkverf, want ik wil een muur met effect. Daarnaast wil ik absoluut dé trendkleuren uit de bladen. 

Farrow & Ball en Little Green zijn twee krijtverf merken met een rijke historie, en dat zie je terug in de kleuren. Die doen denken aan Engelse landhuizen uit de jaren ‘30. Beide merken putten hier dan ook hun inspiratie uit, en houden zich bezig met cultureel erfgoed op dat vlak. Hun verven bevatten veel meer kleurpigment dan reguliere verf, waardoor je een super vol, dekkend resultaat krijgt. Beide merken hebben die supermatte uitstraling, terwijl ze toch goed afwasbaar zijn. Er hangt een proefwand in de winkel die tot de verbeelding spreekt. 

Maar ik twijfel… Die typische kalkverven, waarmee je een effect krijgt van Oosterse muren, of betonlook. Painting the Past en Pure & Original specialiseerden hierin. Met kalkverf krijg je duidelijke diepte en kleurnuances; de muur leeft. Krijtverf is supermat en geeft een egaal resultaat. Je zet een kalkverf trouwens heel anders op; met primer als eerste laag. Dit hoeft bij krijtverf weer niet.

Ik val voor de ‘Marrakech Walls’... van Pure & Original (mooi te zien op deze foto van Judith Doppenberg, Huize Dop). Niet de goedkoopste, noch de makkelijkste optie, maar man wat is dat prachtig! Nu de kleur nog kiezen…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay