14 oktober 2020

Stoffen - what’s hot & what’s not?

Stoffen - what’s hot & what’s not?

De één houdt van strak, de ander van romantisch. Weer een ander gaat voor Scandinavisch, of Aziatisch minimalisme. Waar je ook van houdt, je wilt weten wat de laatste trends zijn qua interieur, zodat je die op jouw eigen manier kunt toepassen in je huis.

Behang, tapijt en gordijnen bewegen mee met de laatste mode. Ik ging daarom weer op zoek, en maakte een kort overzicht van de nieuwste rages op het gebied van stoffen, dessins en hoe die terugkomen in interieur design!

Mixen en matchen maar!
Zeker in de meer stedelijke, ‘urban’ of vintage interieurs, zie je dat stijlen gemixt worden. Daarbij zijn invloeden uit andere landen een blijvende trend. Accessoires doen wat dat betreft veel, maar je ziet het ook goed terug in behangcollecties. Zo zijn er kleurrijke Marokkaanse mozaïek- en tegelprints, of behang met dessin in typisch Japanse, of Zweedse houten chalet stijl. 

Ook qua gordijnen zie je dat er veel gecombineerd wordt. Grof geweven stoffen met veel textuur, worden gecombineerd met bijvoorbeeld glanzende, gladde stoffen, waardoor verrassende textuur- en kleurcombinaties ontstaan. Ruwheid versus zachtheid. Glimmende glans tegenover doffe, geluiddempende stoffen.

Laag over laag transparant
Laag over laag is ook trendy voor transparante stoffen, en ook dát zie je terug in gordijnen. Twee lagen over elkaar vormen een sterker geheel dan vroeger. Dus geen standaard overgordijnen met daarvoor vitrage, maar direct voor het raam de sluitende overgordijnen, met daarachter prachtige opengewerkte-, fijn- of grofmazige (semi) transparante stoffen. Het effect wanneer je ze beide sluit, is een perfecte harmonie van kleuren en stoffen! 

Natuurlijke materialen en kleuren
Als het gaat om behang, zie je iets dat veel lijkt op wat we in de jaren ‘70 ‘wandbekleding’ noemden. Toen waren het natuurlijke materialen zoals kurk of linnen. Nu heet het ‘akoestisch behang’ en zijn het prints van linnen of gras, die bizar realistisch aandoen. 

Voor het raam zie je dat natuurlijke, en soepel vallende stoffen het modebeeld beheersen. Natuurlijke, herfstachtige kleuren winnen het. Donkergroen, rood, fuchsia, paars, oranje, met citroengeel.

Op de vloer heeft het vroegere - totaal onpraktische - sisal, plaatsgemaakt voor zacht, hoogpolig effen tapijt. Geen fratsen daar qua dessin, maar zachte vloerbedekking ‘kan’ dus weer. Lekker hoor…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay