1 maart 2019

Jouw muur als museumstuk

Jouw muur als museumstuk

Wil jij van je eigen paleisje een waar museum maken? Dat kan met de échte kleuren uit het Rijksmuseum. Zo hang je jouw kunstwerk tegen net zo’n mooie grijze achterwand als de Nachtwacht van Rembrandt…

Ben je onlangs nog in het Rijksmuseum in Amsterdam geweest? Dan is je misschien wel opgevallen dat de kunst zo prachtig hangt op de donkergrijze muren. Deze volle, warme kleur komt uit de Rijks collectie van Sikkens.
 
Voor de veelbesproken restauratie van het Rijksmuseum kreeg Sikkens de opdracht om de kleuren in het interieur van het museum zo authentiek mogelijk in hun oude glorie te herstellen. Dit resulteerde in een selectie van acht nieuwe grijstinten en zeventien Cuypers kleuren (de kleuren die zijn gebruikt om de muurdecoraties van Cuypers te restaureren). En nu de restauratie een feit is, mogen wij ook genieten van deze, met recht, museale kleuren!
 
Het Rijksmuseum heeft natuurlijk niet zomaar voor deze verf gekozen. Behalve dat de verf goed dekt en de hoogst haalbare schrobvastheid heeft (klasse 1), geeft die een prachtig eindresultaat op de wand. Daar kun je jaren van genieten, zelfs als museum. Maar je hoeft dus niet in een museum te wonen om deze extra matte muurverf, die ook nog eens goed schoon te maken is, zonder dat er een vervelende glans achterblijft, te mogen gebruiken. 
 
Niet alleen het Rijksmuseum heeft de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF-lijn tot kunst verheven! Deze verf is onlangs ook door de Consumentenbond getest. In totaal werden 23 muurverven beoordeeld op hechting, dekking en eindresultaat. De Sikkens Alphacryl kwam met een 8.7 als beste uit de test. En dat maakt deze verf zeer geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden en waar gemakkelijk vlekken op de wand komen. Vette kindervingers, modderige hondenstaarten of kookspetters in de keuken, daar wil je zorgeloos een doekje overheen kunnen halen. En dat kan met deze muurverf!  
 
Ben je benieuwd of de Sikkens Alphacryl Pure Mat er ook in jouw favoriete kleur is? De keuze in collecties en kleuren is enorm uitgebreid. Maar ik zou zeggen: laat je ook zeker verrassen door de Rijks kleuren!

Gepost door Willeke van Uden

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay