8 juli 2022

Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel

Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel

Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

Als de extra’s er gratis bijkomen, is dat altijd fijn... Ik had mijn zinnen gezet op een stenen vloer in de keuken en bijkeuken. Daar had respectievelijk zeil en hout gelegen. Beide hadden een overstroming tijdens een hoosbui van ongekend formaat niet overleefd.

Juist omdat de waterleidingen in Nederland (klaarblijkelijk) niet bestand zijn tegen deze hoeveelheden water - aldus de gemeente - leek het mij goed om dit keer voor waterbestendig materiaal te gaan.

Máár, verzekeringen gooien roet in het eten. Een verlijmde vloer valt namelijk niet in alle opzichten onder de garantie! En zowel steen als pvc moeten verlijmd worden… En dat waren nou juist de materialen waar ik wat mee kon qua vochtbestendigheid.

Tot de verkoopster in de showroom tegen me zei: ken je pvc-vinyl al? Uh - nee. Weer wat nieuws blijkt. Het is net zo hard als pvc qua toplaag, alleen is de onderlaag soepel, en voorzien van een ondervloer, waardoor het naadloos en zonder ondervloer of lijmen gelegd kan worden. (En geen naden, betekent geen vocht ertussen.)

Alleen is functie noodzakelijk, maar stijl dus belangrijker. Zo kies ik ook mijn auto’s (zwart) en wasmachines (zwart) uit. Ik ben een traditionele vrouw. Meestal bel ik dan gewoon eerst mijn vader… Bij deze aankoop vertrouwde ik op de know-how van de vloeren-mevrouw.

Mijn volgende vraag was dus: is dit er ook in echt natuurlijk steenmotief? Wat ze liet zien was namelijk allemaal hout. Eiken brede of smalle planken, visgraat, in allerlei kleurvariaties. Prachtig hoor, maar niet wat ik in mijn hoofd had. Haar ogen twinkelden en een paar meter verderop liet ze me stalen zien van terrazzo, gietvloer, marmer, en basalt! Daartussen zat dat schitterende lavasteen met koperen spikkels dat ik gezien had. Zelfs het reliëf kon je voelen. Verkocht!

Die extra’s, dat het goed met vloerverwarming kan, dat het ‘s zomers lekker koel is en ‘s winters lekker warm, of dat ik er met naaldhakken op kan lopen… Ach, bijzaak voor mij. Als de liefde op het eerste gezicht is ingeslagen, gaat de ratio overboord - tot de volgende overstroming.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Ben jij ook verkocht door deze vloer?

Bekijk alle variaties in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay